Cherokee

Cherokee

EFICIENTA ALL-WEATHER

MOTOR DIESEL MULTI-JET II TURBO

Noul motor turbodiesel de 2 litri ce echipează noul Jeep Cherokee dispune de a doua generație a tehnologiei MultiJet, patru supape per cilindru, două axe cu came (DOHC) și distribuție pe curea. Dotat cu un sistem de injecție common-rail de 1.600 de bari, injectoare cu solenoid și turbină cu geometrie variabilă (VGT), noul motor turbodiesel de 2 litri produce 140 cp la 3.750 rpm și 350 Nm la 1.500 rpm.

MOTOR DIESEL MULTIJET II TURBO DE 2.2 LITRI

Noul motor de 2,2 litri livrează atât performanțe de top cât și un consum de combustibil extrem de redus. Acesta dezvoltă 200 cp la 3.500 rpm și 440 Nm la 2.500 rpm, cifre care îl transformă în unul dintre cele mai performante motoare diesel cu patru cilindri de pe piață. Versiunea de 200 cp este disponibilă cu sistemele Jeep® Active Drive I și Jeep® Active Drive II. O versiune limitată la 185 cp, dotată cu tracțiune integrală Jeep® Active Drive I, este de asemenea disponibilă. Ambele versiuni (200 și 185 cp) vin cu o transmisie automată cu 9 rapoarte și sisteme Start/Stop. Pentru motorul turbodiesel de 2,2 litri, consumul de combustibil și emisiile se cotează la 5,7 l/100 km respectiv 150 g CO2/km.

MOTOR PENTASTAR V6 DE 3,2 LITRI BENZINĂ

Noul motor Pentastar V6 de 3,2 litri este primul derivat din renumitul Pentastar V6 de 3,6 litri și dispune de aceleași inovații ca și precedentul propulsor, lăudat de specialiștii din industrie pentru eficiență, putere și rafinament. Nivelul scăzut de zgomote, vibrații și rafinamentul sporit contribuie la o experiență plăcută de condus. Raportul de 85 cp/litru nu limitează cu nimic eficiența motorului, cu 30% mai pronunțată ca în cazul propulsorului V6 de 3,6 litri.

JEEP® ACTIVE DRIVE I 4X4

Jeep Active Drive I utilizează o singură cutie de transfer (PTU) complet automată care livrează randament  4×4 maxim în off-road la orice viteză. Sistemul nu necesită intervenția utilizatorului și este ideal pentru cei care vor un SUV dotat cu un sistem de tracțiune integrală ușor de folosit, capabil în orice condiții de vreme. Jeep Active Drive I oferă un livrare echilibrată a cuplului motor cu ajutorul sistemului de control al tracțiunii. Performanțele 4×4 rezultă din utilizarea unui ambreiaj umed variabil amplasat în modulul de pe puntea spate.

Ambreiajul reglează doza de cuplu motor în funcție de condițiile de drum, inclusiv în cazul deplasării pe suprafețe alunecoase, efectuarea de demaraje agresive sau adoptare unui stil de condus dinamic. O serie de algoritmi sofisticați îmbunătățesc dinamica de condus prin interacțiunea cu sistemul ESC atunci când autovehiculul se află aproape de limitele aderenței. Funcție de deconectare a punții spate activează sistemul 4×4 doar atunci când este necesar, soluție ce duce la o mai bună economie de combustibil.

JEEP® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4

Jeep® Cherokee Trailhawk® dotat în standard cu sistemul 4X4 Trail Rated® Active Drive Lock oferă abilități off-road excepționale. Jeep Active Drive Lock include o cutie de transfer cu două viteze și funcție de gestionare a cuplului, un diferențial blocabil spate pentru extra tracțiune la viteze reduse sau la deplasarea prin trasee extreme de off-road. În modul 4-Low, sistemul blochează arborii de transmisie față/spate pentru mai multă putere la viteze mici și o abilitate sporită de remorcare. Raportul de transmisie 2.92:1 în modul Low crește capacitatea de urcare și oferă un comportament exemplar în condiții extreme de off-road. Diferențialul blocabil spate poate fi activat în orice mod, dar acesta se va bloca automat în anumite moduri de rulare – precum Rock – pentru a duce la maxim nivelul de tracțiune suportat de suprafața de contact a anvelopei. Jeep Active Drive Lock este oferit în standard pe toate modelele Trailhawk.

TRAILHAWK® - TRAIL RATED®

Cherokee Trailhawk are un caracter solid, puternic. Scuturile de protecție, suspensia ridicată, anvelopele all-season, jantele din aluminiu și cârligele de remorcare față/spate, toate servesc un scop clar. Toate aceste dotări susțin spiritul Trail Rated® – mereu pregătit pentru orice fel de vreme și teren.

PUNTE SPATE BLOCABILĂ

Cu o apăsare de buton, modelul Trailhawk® blochează electronic ambele roți spate pentru o tracțiune impresionantă la viteze reduse. Diferențialul blocabil spate poate fi activat în orice mod, dar acesta se va bloca automat în anumite moduri de rulare – precum Rock – pentru a duce la maxim nivelul de tracțiune suportat de suprafața de contact a anvelopei.

SCUTURI DE PROTECȚIE

Trailhawk dispune de scuturi de protecție care protejează componentele vitale de sub vehicul în condiții de off-road.

SELEC-SPEED® CONTROL

Selec-Speed® Control oferă asistență utilizatorilor la urcarea sau coborârea suprafețelor cu înclinație mare. Acesta include funcțiile Hill Descent Control și Hill Start Assist. Selec-Speed Control® este disponibil doar pe versiunea Cherokee Trailhawk.

DECUPLAREA PUNȚII SPATE

Noul Jeep® Cherokee este primul SUV de mărime medie care oferă o punte spate decuplabilă, soluție ce duce la o un consum redus atunci când abilitatea 4×4 nu este necesară. Funcția nu are nevoie de intervenția utilizatorului – aceasta alternează automat tracțiunea 4×4 cu cea 4×2 și gestionează cuplul motor în consecință.

REZISTENT LA FRIG

Scaunele încălzite sunt un deliciu în mijocul unei zile reci. Pachetul Cold Weather aduce în plus pentru Jeep® Cherokee scaune față încălzite, un volan încălzit și ștergătoare de parbriz cu funcție de dezgheț, pornire de la distanță și covorașe all-season. Pentru modelele Trailhawk îți mai oferim și un kit de accesorii off-road.