Jeep® Avenger este Mașina Anului 2023 în Europa

17 January 2023

  • Jeep® Avenger este primul vehicul al mărcii Jeep premiat cu prestigiosul titlu
  • SUV-ul compact de segment B a fost desemnat câștigător de un juriu cu 57 de membri din 22 de țări
  • Primul vehicul complet electric Jeep a primit 328 de puncte, cu 87 de puncte mai mult decât cel mai apropiat competitor
  • Proiectat și fabricat în Europa, SUV-ul câștigător al mărcii Jeep a fost dezvoltat cu gândul la nevoile clienților europeni
  • Avenger este primul dintre cele patru vehicule complet electrice Jeep care vor ajunge pe piața europeană până în 2025
  • În urma succesului înregistrat de seria specială 1st Edition, întreaga gamă Avenger este acum disponibilă pentru comandă.

 

Noul Jeep® Avenger, primul vehicul electric cu baterii (BEV) al mărcii, a fost desemnat Mașina Anului 2023 în Europa.

SUV-ul compact Jeep Avenger este prima mașină a mărcii Jeep care câștigă acest prestigios premiu în istoria de 60 de ani a competiției.

Avenger a fost preselectat alături de alți șase finaliști: Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X și Volkswagen ID Buzz.

Câștigătorul a fost decis prin voturile unui juriu independent format din 57 de experți din 22 de țări, organizat de nouă publicații auto. Cu un scor de 328 de puncte și 21 de voturi pentru prima poziție, Avenger a obținut un avans de 87 de puncte față de vehiculul clasat pe locul al doilea. Jurații din toate țările, cu excepția unei singure țări, au clasat Avenger pe una dintre primele trei poziții pe “podium”.

Rezultatul a fost anunțat în cadrul unei ceremonii care a avut loc vinerea trecută, pe 13 ianuarie, la Salonul Auto de la Bruxelles, în Belgia.

Søren W. Rasmussen, noul președinte al juriului Car of the Year, spune despre rezultat:

„Jeep Avenger este un câștigător binemeritat al titlului de Mașina Anului în Europa. Într-un mod convingător, reflectă era în care lumea automobilelor a intrat și emană prin designul său marea schimbare cu care se confruntă cunoscutul brand. Jeep Avenger este un adevărat model european și are atât de multe caracteristici bune, încât un juriu foarte mulțumit stă în spatele deciziei de a-i acorda titlul de Mașina Anului 2023. Felicitări!”

“Jeep Avenger s-a dovedit a fi o combinație perfectă pentru majoritatea activităților: este compact și agil pentru utilizarea în oraș, are suficientă putere și cuplu pentru a parcurge orice tip de drum și are o autonomie bună chiar și pentru călătoriile de durată medie. Chiar dacă are o lungime de doar 4,08 metri, spațiul interior este suficient. Este o mașină completă, nu doar o mașină de oraș. Dar, mai presus de toate, are un design care impresionează”, a declarat Alberto Sabbatini, vicepreședinte al organizației Car Of The Year.

“Suntem onorați și mândri că acest juriu distins, format din experți europeni în domeniul auto, a ales primul SUV complet electric al mărcii Jeep drept “Mașina Anului în Europa”, a declarat Christian Meunier, CEO al mărcii Jeep. “Este pentru prima dată când marca Jeep a fost atât finalistă, cât și câștigătoare în această competiție și demonstrează importanța Jeep Avenger în calitate de componentă cheie în strategia noastră globală de electrificare, în timp ce marca se îndreaptă spre a deveni liderul mondial în domeniul SUV-urilor cu emisii zero.  Felicitări tuturor celorlalți finaliști în ceea ce a fost o competiție dură.”

Antonella Bruno, director al mărcii Jeep în Europa, a completat: “Avenger confirmă angajamentul mărcii Jeep față de piața europeană și față de electrificare. Acesta reprezintă un pas important în evoluția electrică a mărcii Jeep în Europa, fiind vârful de lance al unui portofoliu de vehicule capabile, complet electrice, dimensionate corect pentru infrastructura Europei”.

Lansarea modelului Jeep Avenger în Europa marchează începutul următoarei etape de electrificare a mărcii Jeep – valul BEV – care va aduce pe piață patru vehicule complet electrice până în 2025. Până la sfârșitul anului 2030, vânzările europene ale mărcii Jeep vor fi reprezentate de mașini 100% electrice.

Noul Avenger este un SUV compact care, cu o lungime de doar patru metri, este poziționat în segmentul B-SUV, al doilea cel mai mare segment european în termeni de volum, aflat în creștere rapidă.

Agil, capabil și distractiv, oferă un nivel înalt de performanță dinamică grație cuplului său instantaneu și se remarcă prin silențiozitate. Noul SUV se adresează persoanelor active care caută un vehicul cu dimensiuni compacte și dotări tehnologice de ultimă generație.

O autonomie electrică de până la 400 km în ciclul WLTP și de peste 550 km în oraș*. Un nou grup motopropulsor electric combină un motor electric unic la 400 de volți cu o putere de 115 kilowați, un cuplu maxim de 260 Nm și o nouă baterie de 54 kWh.

Lansat pe 17 octombrie la Salonul Auto de la Paris, noul Jeep Avenger a stârnit imediat un interes uriaș și recenzii foarte favorabile. Aprecierile criticilor au fost confirmate în scurt timp de interesul deosebit al clienților. În mai puțin de 3 luni de la începerea rezervărilor în avans a exclusivistei serii “1st Edition”, versiunea de lansare complet echipată, au fost vândute peste 8.000 de unități – dintre care 60% în afara Italiei.

Acum, comenzile sunt deschise pentru întreaga gamă, care este simplificată și completă și oferă o mulțime de posibilități, tehnologie și conectivitate standard încă de la nivelul de bază (https://www.media.stellantis.com/em-en/jeep).

 

Pentru mai multe informații vizitați jeep.ro/avenger.

 

Despre Jeep:

Construită în urma a 80 de ani de moștenire legendară, Jeep este marca autentică de SUV-uri care aduce capabilitate, măiestrie și versatilitate oamenilor care caută călătorii extraordinare. Marca Jeep oferă o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu larg de vehicule care continuă să ofere proprietarilor un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Gama de vehicule Jeep este formată din Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; Wrangler (în afara UE), Wrangler 4xe și Gladiator completează gama cu o ofertă de pick-up/camionetă. Jeep Wave, un program premium de fidelizare a proprietarilor și de asistență pentru clienți, disponibil pentru întreaga gamă Jeep 4×4, este plin de beneficii și avantaje exclusive pentru a le oferi proprietarilor mărcii Jeep cea mai mare grijă și asistență dedicată 24/7. Capacitatea de off-road a legendarei mărci Jeep este îmbunătățită de o inițiativă globală de electrificare care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza Libertatea Zero Emisii.

 

*Consumul de energie electrică Autonomie electrică Jeep® Avenger full-electric kWh/100 km: 15,9; emisii de CO2 g/km: 0. Valori definite în conformitate cu ciclul combinat WLTP, măsurate de producător în cadrul testelor de preaprobare și care pot suferi modificări în urma omologării finale de tip. Valorile indicate sunt în scop comparativ. Important: valorile reale ale consumului de energie electrică pot varia în funcție de condițiile de utilizare și de diverși factori, cum ar fi: opțiunile, frecvența de reîncărcare electrică per kilometru parcurs, temperatura ambiantă, stilul de condus, viteza, greutatea totală, utilizarea anumitor echipamente (aer condiționat, încălzire, radio, navigație, lumini etc., tipuri și condiții de anvelope, starea drumului, condițiile climatice externe etc.)

 

Autonomia Jeep® Avenger full-electric: 392-390 Km. Valori definite în conformitate cu ciclul combinat WLTP, măsurate de producător în cadrul testelor de preaprobare și care pot suferi modificări în urma omologării finale de tip.

Important: autonomia reală poate fi puternic diferită și poate varia în funcție de: opțiuni, condiții de utilizare a autovehiculului (stil de condus, viteză, greutate totală etc., utilizarea anumitor echipamente de aer condiționat, încălzire etc., tipuri de anvelope, condiții de drum, condiții climatice externe. Informații suplimentare specifice și detaliate despre autonomia electrică a Jeep® Avenger și despre diverși factori care influențează această autonomie electrică vor fi furnizate pe acest site de îndată ce autovehiculul va fi omologat și disponibil pentru vânzare.

 

Torino, ianuarie 2023

Soliciți informații? Scrie-ne