Noul Jeep® Avenger MY24 – start comercializare în România

23 January 2024

  • Mașina Anului 2023 în Europa, Jeep® Avenger MY24, este disponibilă acum la vânzare
  • Jeep Avenger MY24 oferă un spectru larg de opțiuni: de la modelul 100% electric, la recentul e-Hybrid cu transmisie automată și opțiunile de transmisie manuală pe benzină, ca un angajament față de libertatea de alegere a clienților
  • Noua gamă Avenger MY24 100% electrică și e-Hybrid este acum disponibilă cu trei niveluri de echipare simplificate și cu o optimizare a dotărilor și a prețului
  • Noul Jeep Avenger MY24 vine cu îmbunătățiri în materie de confort, inclusiv acoperișul Open-Air Sky Roof pentru o experiență de condus plăcută și scaunul șoferului acționat electric cu funcție de masaj și îmbrăcat în piele, care oferă un suport optim, disponibil pe toate grupurile motopropulsoare.
  • Jeep Avenger MHEV are un pret special de lansare de 21.000 + TVA pentru versiunea Longitude

 

Noul Jeep Avenger a fost foarte apreciat de industrie, obținând o multitudine de premii, printre care prestigiosul premiu ”Mașina Anului 2023 în Europa”, ”Cel mai bun SUV de familie” în cadrul premiilor 2023 Women’s World Car of the Year, și ”Mașina Electrică a Anului” în cadrul Top Gear UK Awards. Dezvăluit anul trecut la Salonul Auto de la Paris, Mașina Anului 2023 în Europa a adunat peste 40.000 de comenzi și a jucat un rol esențial în creșterea cotei Jeep în segmentul B-SUV în Europa.

 

Eric Laforge, directorul mărcii Jeep în Europa, a declarat: ”Suntem foarte mândri de succesul aclamat al noului Jeep Avenger în Europa, cu peste 40.000 de comenzi din partea clienților deja înregistrate. Acum am extins oferta noastră cu o paletă completă de grupuri motopropulsoare laolaltă și o nouă propunere pentru echipări și opționale, cum ar fi ”trapa”, pentru a spori elementul ”Libertatea de a alege” al ADN-ului mărcii Jeep.”

 

O ofertă completă de grupuri motopropulsoare

Noul Jeep Avenger, Mașina Anului 2023 în Europa, este un SUV compact și întruchipează esența mărcii Jeep, combinând capacitatea, stilul, funcționalitatea, și tehnologia într-un pachet unic. Acesta reprezintă întruchiparea ”libertății pure într-o formă compactă”, oferind performanțele renumite ale mărcii Jeep în diverse condiții, fie pe carosabil, fie în regim de off-road.

 

Pentru a răspunde necesităților unei categorii variate de clienți care sunt în căutare de capabilitate, stil, tehnologie de ultimă generație, și confort în cadrul unor dimensiuni compacte, și pentru a le oferi, de asemenea, flexibilitatea de a alege dintre trei grupuri motopropulsoare diferite, Jeep a extins gama noului Avenger MY24 prin introducerea versiunii e-Hybrid, cu un grup motopropulsor care respectă mediul înconjurător, alături de variantele cu motor 100% electric și cu ardere internă, în conformitate cu angajamentul de durată al mărcii față de libertatea de alegere și pentru a oferi clienților flexibilitatea de a face cea mai bună alegere în funcție de nevoile lor.

 

Versiunea 100% electrică este dotată cu un motor electric de 400 de volți, care asigură o autonomie de până la 600 km fără griji, conform standardelor WLTP pentru deplasarea în mediul urban. În plus, capacitatea sa de încărcare rapidă oferă o creștere a autonomiei zilnice cu 30 de kilometri în doar trei minute.

 

Versiunea e-Hybrid oferă, de asemenea, o experiență de condus fără griji, combinând tehnologiile motorului electric și ale motorului cu ardere internă. Performanțele mașinii sunt puse în valoare de un motor cu ardere internă de 1,2 litri și 3 cilindri, o baterie litiu-ion de 48 de volți, și o cutie de viteze electrică automată cu dublu ambreiaj și 6 trepte de viteză. Mașina este proiectată pentru o eficiență optimă din punct de vedere al consumului de combustibil, ceea ce duce la o reducere cu 15% a emisiilor de CO2 în comparație cu motoarele convenționale cu transmisie automată.

 

Versiunea pe benzină este echipată cu un motor pe benzină de 1,2 litri, capabil să dezvolte o putere maximă de 100 de cai putere la 5500 rpm, și un cuplu de 205 Nm la 1750 rpm, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte de viteză.

 

O gamă completă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților

Noul Jeep Avenger MY24 vine cu îmbunătățiri în materie de confort, inclusiv acoperișul Open-Air Sky Roof pentru o experiență de condus plăcută și scaunul șoferului acționat electric cu funcție de masaj și îmbrăcat în piele, care oferă un suport optim, disponibil pe toate grupurile motopropulsoare.

Mai mult decât atât, ca răspuns la feedback-ul clienților și la cerințele în continuă schimbare ale pieței, noul Jeep Avenger MY24 trece printr-un proces de simplificare a gamei sale, concomitent cu o selecție a caracteristicilor și dotărilor bine-gândite, pentru a se asigura că răspunde tuturor așteptărilor clienților. Acest lucru înlesnește un proces decizional mai eficientizat pentru cumpărători și asigură că fiecare element al vehiculului răspunde nevoilor practice și emoționale ale clientului modern.

 

Această integrare a dotărilor bine-gîndite reflectă dedicarea mărcii Jeep pentru satisfacția clienților, oferind o gamă de produse perfecționate și practice, cu prețuri aliniate la acest nivel de dotări bine-gândite și, prin urmare, mai accesibile datorită sinergiilor dezvoltate în cadrul economiei de scară a Stellantis.

 

Versiunea de echipare Longitude se mândrește cu o gamă impresionantă de dotări atât la exterior, cât și la interior. La exterior, este echipată cu jante din aliaj de 16”, faruri full LED reflector, mânerele ușilor în culoarea caroseriei și scuturi de protecție gri elegante. Interiorul emană un șarm sofisticat, cu o planșă de bord texurată neagră și scaune confortabile cu tapițerie din stofă. Printre dotările notabile se numără un ecran radio de 10,25”, un grup de instrumente complet digital de 7”, cruise control, un set de dotări de siguranță fără compromisuri precum frânarea automată de urgență (Autonomous Emergency Braking), recunoașterea indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition), asistență la menținerea benzii de rulare (Lane-Keep Assist),  sistem de monitorizare a stării de oboseală a conducătorului auto (Driver Attention Assist), sistem de asistență la coborâre (Hill Descent Control), Selec-Terrain – pentru a permite adoptarea comportamentului autovehiculului potrivit pentru toate condițiile meteo și pentru toate tipurile de teren – senzori de parcare spate și frână de parcare electrică. Longitude oferă, de asemenea, elemente practice, cum ar fi cutia telematică cu servicii de conectivitate. Printre dotările suplimentare se numără – în mod special pentru modelul 100% electric – climatizare automată mono zonă, pornire fără cheie și un cablu de încărcare de tip Mod 3.

 

Versiunea Altitude se mândrește cu un exterior impresionant, cu jante din aliaj de 17” și scuturi de protecție argintii ce atrag toate privirile. La interior, habitaclul prezintă un mix de practicitate cu scaune premium din stofă/vinil și inserții interioare. Adaptabilitatea sporită a portbagajului se asigură prin intermediul podelei de încărcare inovatoare, reglabilă pe înălțime, completată de un volan îmbrăcat în piele sintetică pentru o notă de rafinament. Printre caracteristicile notabile se numără confortul oferit de sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră (Adaptive Cruise Control – ACC) și grupul de instrumente complet digital de 10,25” de ultimă generație.

 

Versiunea de echipare Summit se remarcă prin elementele de design impresionante și prin dotările avansate. La exterior este dotată cu jante din aliaj de 18” impunătoare și proiectoare față și lumini spate complet echipate cu LED-uri, adăugând o notă de rafinament aspectului său. Interiorul este îmbunătățit datorită unei iluminări ambientale multicolore, ceea ce face din Summit o alegere excelentă pentru cei care sunt în căutarea unui mix de stil și dotări avansate. Oglinda retrovizoare electrocromică ”fără cadru” conferă o notă elegantă și contemporană interiorului. Această versiune include dotări de ultimă generație, cum ar fi sistemul de acces din proximitate fără cheie ”keyless entry” și de pornire a motorului, un încărcător wireless practic, monitorizarea unghiului mort (Blind Spot Monitoring) și o cameră video posterioară cu vedere la 180° cu o perspectivă unică de tip ”vedere cu dronă”. Manevrele sunt făcute fără efort cu ajutorul senzorilor de parcare la 360°, în timp ce farurile cu comutare automată între faza lungă și faza scurtă și oglinzile exterioare reglabile electric cu rabatare automată contribuie la confortul general. Hayon-ul acționat electric cu funcție hands-free asigură un acces facil, iar versiunile 100% electrică și e-Hybrid includ, de asemenea, tehnologia pentru conducerea autonomă de nivel 2 pentru o experiență de condus îmbunătățită.

Noul Jeep Avenger MY24 oferă în continuare opțiunea unui motor cu ardere internă (ICE). Această opțiune este acum disponibilă pe toate piețele în noile variante de echipare Longitude și Altitude.

 

Tot înainte pe calea electrificării

Marca Jeep adoptă cu fermitate o nouă paradigmă în materie de mobilitate, concentrându-se pe îmbunătățirea capacității, confortului, eficienței consumului de combustibil, siguranței, responsabilității față de mediu și aventurii. Călătoria spre electrificare a început în Europa la sfârșitul anului 2020 și a continuat fără probleme în urma integrării tehnologiei 4xe Plug-In Hybrid pe modele precum Compass, Renegade, Wrangler și, cel mai recent, pe noul Grand Cherokee. Alinindu-se la planul Dare Forward 2030, Jeep proiectează cu îndrăzneală viitoarea eră a mobilității, parcurgând zilnic etape importante cu un spirit antreprenorial care depășește așteptările clienților. Implicată activ în dezvoltarea strategică a unei game extinse și sofisticate de produse electrificate, marca elaborează cu meticulozitate soluții care să îi sporească și să îi îmbunătățească renumita capacitate.

Această inițiativă nu numai că subliniază angajamentul față de sustenabilitate, dar urmărește, de asemenea, să sporească influența mărcii pe piață. Această mișcare vizionară semnifică un pas înainte important în călătoria mărcii Jeep pe calea electrificării, marcând un moment esențial în istoria sa și demonstrând un angajament de neclintit în ceea ce privește furnizarea de soluții de mobilitate de ultimă generație, care respectă mediul înconjurător.

 

Jeep® Brand

Clădită pe mai bine de 80 de ani de istorie legendară, Jeep® este marca autentică de SUV-uri care oferă capabilități off-road legendare, rafinament la interior, dotări de înaltă tehnologie și versatilitate oamenilor care sunt în căutarea unor călătorii extraordinare. Marca Jeep® lansează o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu vast de vehicule care continuă să ofere posesorilor săi un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep® este îmbunătățită prin intermediul unei inițiative globale de electrificare, care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa ”Libertate cu zero emisii” și o capacitate 4×4 sporită. Toate vehiculele mărcii Jeep® vor oferi o variantă electrificată până în 2025.

Soliciți informații? Scrie-ne