Marca Jeep® și Jeep Jamboree sărbătoresc cea de-a 70-a aniversare a Rubicon Trail

14 September 2023

Șapte decenii împreună pe Rubicon Trail: Marca Jeep® și Jeep Jamboree sărbătoresc istoria, legendara capacitate 4×4 și comunitatea de pasionați cu ocazia celei de-a 70-a aniversări Trail Ride.

  • Marca Jeep® și Jeep Jamboree sărbătoresc cea de-a 70-a aniversare a Rubicon Trail
  • Un nou material video care celebrează cea de-a 70-a aniversare a Rubicon Trail îi poartă pe entuziaști în cea mai tare plimbare pe traseu
  • În cei 70 de ani de când Jeep 4×4 a început să traverseze pentru prima dată Rubicon Trail, aventurile off-road au devenit un stil de viață pentru pasionații posesori de SUV-uri Jeep din întreaga lume
  • Rubicon Trail este situat în nordul Californiei, în apropiere de Lacul Tahoe, în Munții Sierra Nevada. Acest traseu de renume mondial destinat mașinilor de off-road acoperă o distanță totală de aproximativ 22 de mile, cu altitudini care variază de la aproximativ 5.400 feet la peste 7.000 feet (aproximativ 1.646 de metri la peste 2.134 de metri)
  • În această vară, 450 de entuziaști Jeep alături de familiile și prietenii lor, aflați la bordul a 125 de vehicule Jeep Wrangler și Gladiator, au sărbătorit aniversarea a șapte decenii de existență a Rubicon Trail.
  • Jeep Jamboree organizează peste 40 astfel de evenimente anual și continuă să se extindă, anul acesta lansând două excursii în Islanda, care au loc luna aceasta

24 august 2023, Auburn Hills, Michigan – Marca Jeep® și Jeep Jamboree sărbătoresc în această vară 70 de ani de aventură off-roading în condiții extreme. Din 1953, Rubicon Trail, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dificile trasee off-road din lume, a reprezentat un simbol al stilului de viață al aventurilor off-road Jeep 4×4 pentru comunitatea Jeep.

În această vară, 450 de entuziaști Jeep alături de familiile și prietenii lor, aflați la bordul a 125 de vehicule Jeep Wrangler și Gladiator, au sărbătorit printr-un eveniment special aniversarea a șapte decenii de existență a Rubicon Trail, trăind o aventură off-road de vis și, în același timp, demonstrând că Jeep-urile lor de serie pot face față imposibilului, pot ieși de pe traseu și îi pot aduce înapoi acasă. Un nou material video postat pe canalul YouTube al mărcii Jeep prezintă o parte din această aventură.

”Timp de peste 80 de ani, comunitatea mărcii Jeep a definit marca Jeep și, vreme de 70 de ani, Rubicon Trail a fost declarat de comunitate drept unul dintre cele mai dificile trasee off-road din lume, ceea ce, laolaltă cu frumusețea sa, a pus Rubicon Trail pe lista de dorințe a fiecărui client Jeep 4×4”, a declarat Jim Morrison, vicepreședinte senior și șef al mărcii Jeep în America de Nord.” Cucerirea Rubicon Trail este dovada concretă a faptului că aceste vehicule Jeep pot merge efectiv oriunde și pot face orice. După cum puteți vedea în materialul video, vehiculele Jeep 4xe demonstrează modul în care continuăm să depășim limitele pe măsură ce dezvoltăm următoarea generație de vehicule Jeep 4xe electrificate, care pot duce capabilitatea 4×4 la un alt nivel și pot cuceri ceea ce pare imposibil.”

Traseul grandios Rubicon Trail este situat în nordul Californiei, în apropiere de Lacul Tahoe, în munții Sierra Nevada. Acest teren de joacă 4×4 de renume mondial se întinde pe o distanță de aproximativ 22 de mile pe cel mai dificil teren off-road de pe planetă – vehiculele Jeep Trail Rated 4×4 fiind proiectate și construite să-i facă față. Jeep Jamboree parcurge 17,5 mile ale celui mai dificil teren în cadrul traseelor sale. Altitudinea pe traseu variază de la aproximativ 5.400 feet la peste 7.000 feet (aproximativ 1.646 de metri la peste 2.134 de metri). Astăzi, Rubicon este recunoscut pe scară largă ca fiind primul traseu pentru vehicule off-road din Statele Unite.

”În 1953, când Mark Smith a organizat primul Jeep Jamboree cu 55 de Willys și a călătorit prin Munții Sierra Nevada pe traseul Rubicon Trail, s-a născut distracția off-road”, a declarat Pearse Umlauf, președinte și CEO al Jeep Jamboree.” În anul următor, Willys Motors — pe atunci producător de vehicule Jeep — s-a implicat în această aventură, iar Jeep Jamborees a devenit de atunci o tradiție off-road care continuă să ia amploare. Cel mai recent, am observat o creștere uriașă a interesului, mai ales după pandemia COVID, cu o cerere extraordinară din partea oamenilor care doresc să se simtă în libertate în aer liber cu vehiculele lor Jeep.”

Inginerii mărcii Jeep folosesc de mult timp Rubicon Trail pentru a dezvolta și testa cele mai performante SUV-uri ale sale, inclusiv Jeep Wrangler. Purtând legendarul nume Rubicon Trail, Wrangler Rubicon a luat cu asalt industria în vara anului 2002. Modelul emblematic Rubicon, inspirat de entuziaștii care îl visau și care adesea încercau să își construiască unul propriu, a devenit disponibil pentru a fi comandat direct din fabrică, ca să nu mai vorbim de garanție. A fost echipat cu opțiuni nemaiîntâlnite la acea vreme și care nu erau disponibile pe niciun SUV Jeep de serie, inclusiv punți Dana 44, dispozitive de blocare față și spate, bară stabilizatoare deconectabilă, bare de protecție laterale, anvelope pentru teren noroios supradimensionate de 31 de inci și apărătoare pentru roți, pentru a duce cu adevărat off-roading-ul la un alt nivel.

Jeep Wrangler Rubicon continuă să fie o ”dovadă de concept” pentru marca Jeep, unde lecțiile învățate din locații off-road emblematice precum Rubicon Trail și unde feedback-ul obținut de la entuziaști și de la cei fideli mărcii Jeep continuă să propulseze marca și întreaga gamă Jeep. La începutul acestui an, marca Jeep a sărbătorit printr-un model special 20th Anniversary Edition, prezentat în cadrul 2023 Chicago Auto Show.

Jeep Jamboree

Jeep Jamboree reprezintă weekend-uri de aventură off-road care reunesc oameni obișnuiți în natură și Jeep-urile lor 4×4. Aceste drumeții off-road au o tradiție îndelungată care datează din 1953, când pionierul 4×4 Mark A. Smith a organizat primul eveniment Jeep Jamboree și a călătorit prin Munții Sierra Nevada pe traseul vechiului Rubicon Trail.” În 1954, Willys Motors, pe atunci producător de vehicule Jeep, s-a implicat în această aventură, iar Jeep Jamborees a devenit de atunci o tradiție off-road. Jeep Jamboree organizează peste 40 astfel de evenimente anual și continuă să se extindă, anul acesta lansând două excursii în Islanda.

Marca Jeep

Clădită pe mai bine de 80 de ani de istorie legendară, Jeep® este marca autentică de SUV-uri care oferă capabilități off-road legendare, rafinament la interior, dotări de înaltă tehnologie și versatilitate oamenilor care sunt în căutarea unor călătorii extraordinare. Marca Jeep lansează o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu vast de vehicule care continuă să ofere posesorilor săi un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Jeep Wave, un program premium de fidelizare a proprietarilor și de asistență pentru clienți, disponibil pentru întreaga gamă Jeep 4×4, este un program cu numeroase beneficii și avantaje exclusive care oferă proprietarilor vehiculelor marca Jeep cea mai mare atenție și asistență dedicată 24/7. Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep este îmbunătățită prin intermediul unei inițiative globale de electrificare, care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa ”Libertate cu zero emisii” și o capacitate 4×4 sporită. Toate vehiculele mărcii Jeep vor oferi o variantă electrificată până în 2025.

 

*Imagini realizate și deținute de FCA US LLC și filmate într-o zonă off-road autorizată.*Vehiculele sunt prezentate doar în scop ilustrativ.

Soliciți informații? Scrie-ne