Jeep® lansează noul Wrangler 2024 în Europa

12 September 2023

  • Cel mai performant Wrangler de până acum vine cu o nouă grilă emblematică prevăzută cu șapte fante, noi dotări de siguranță activă, airbag-uri laterale tip cortină standard și radio cu ecran tactil Uconnect de 12,3”.
  • Exteriorul emblematic al modelului Wrangler beneficiază de o antenă discretă pregătită pentru traseu, integrată în parbriz, cinci modele de jante complet noi și multiple opțiuni pentru ieșirile în aer liber, inclusiv plafonul acționat electric exclusiv Sky One-Touch.
  • Interior rafinat, cu un plus de tehnologie și dotări, inclusiv scaune față reglabile electric în 12 direcții, tablou de bord complet nou, cu sistem Uconnect 5 cu radio de ultimă generație și cu ecran tactil de 12,3” și sistem wireless standard Apple CarPlay și Android Auto.
  • Wrangler oferă acum în mod standard sistemele Drowsy Driver Alert, Lane Departure Warning și Traffic Sign Information.
  • Modelul Wrangler 4xe din 2024 susține strategia de electrificare a mărcii Jeep și va fi versiunea principală în Europa.

 

Noul Jeep® Wrangler 2024, cel mai performant și mai recunoscut SUV off-road din lume, sosește în Europa cu o combinație de neegalat de capabilități off-road, design autentic marca Jeep, libertate în aer liber, motorizare avansată, dinamică superioară pe șosea și pe teren accidentat și o serie de dotări inovatoare privind siguranța și tehnologie avansată.

 

Cea mai recentă evoluție a emblematicului SUV adaugă o capacitate mai mare, noi tehnologii și dotări avansate de siguranță, rămânând în același timp fidelă formulei Wrangler și oferind libertatea de a merge oriunde și de a face orice.

 

Pentru noul model, marca Jeep duce capabilitățile modelului Wrangler pe noi culmi cu prima sa punte spate Dana full-float. La interior, clienții au parte de mai mult confort și siguranță, cu un nou interior prevăzut cu scaune față electrice standard cu 12 direcții, radio cu ecran tactil Uconnect 5 de 12,3 inchi standard și airbaguri laterale tip cortină standard pe primul și al doilea rând.

 

Jeep Wrangler este eroul arhetipal al aventurii, întruchipând spiritul și sufletul mărcii Jeep, de la lansarea sa, Jeep a vândut cinci milioane de exemplare Wrangler în întreaga lume, stabilind noi niveluri în materie de capabilități 4×4 cu fiecare nouă generație.

 

Bazându-se pe moștenirea sa în ceea ce privește libertatea și aventura, noul Wrangler reprezintă un testament pentru fanii săi entuziaști loiali.

 

”Noul Jeep Wrangler 2024 își sporește rolul, este ”modelul erou” al gamei Jeep prin combinarea capacității legendare cu un plus de tehnologie, confort și dotări de siguranță. Aceasta este o combinație fără compromisuri, îmbunătățită de libertatea tehnologiei noastre 4xe”, a declarat Eric Laforge, directorul mărcii Jeep® în Europa.

 

În Europa, Jeep Wrangler 2024 va fi disponibil în versiunile Sahara și Rubicon. Primele vehicule vor începe să sosească la dealerii Jeep din Europa în prima jumătate a anului 2024.

 

Libertate cu emisii zero: 4xe este noul 4×4

Noul Wrangler 4xe din 2024 se bazează pe obiectivul mărcii Jeep, ”Libertate cu emisii zero”, în efortul său de a deveni cea mai ecologică marcă de SUV-uri din lume, construind cele mai capabile și durabile SUV-uri Jeep.

Modelele Jeep Wrangler 4xe, împreună cu o gamă de sisteme de propulsie electrificate, vor avea un rol important pentru marca Jeep, care urmează planul strategic Stellantis Dare Forward 2030, potrivit căruia sistemele de propulsie electrificate, și mai eficiente, ajută Stellantis să își reducă amprenta globală de carbon cu 50% până în 2030 și să fie lider în industria transporturilor, atingând un nivel net de emisii de carbon zero până în 2038. Până în 2030, toate vehiculele Jeep din Europa vor fi complet electrice.

Capacitatea legendară de a merge oriunde cu 4×4: Cel mai capabil SUV din toate timpurile, fără compromisuri

  • Noul Jeep Wrangler 4xe 2024 oferă capacități legendare în regim off-road și este cel mai capabil de până acum, cu cele mai bune performanțe din clasa sa, datorită combinației dintre un motor puternic cu ardere internă în față și o surprinzătoare propulsie electrică în spate, care furnizează cuplul la cerere. Este echipat cu două sisteme 4×4 avansate:
    • Rock-Trac cu cutie de transfer full-time
    • Selec-Trac cu cutie de transfer full-time
  • Raport de multiplicare de 77:1
  • Trecere prin vad de apă de până la 760 mm la o viteză maximă de 8 km/h
  • Unghiuri de atac, de degajare și de trecere vârf de rampă și gardă la sol pentru cele mai înalte specificații:
    • Unghi de atac: până la 36,6 grade
    • Unghiul de trecere vârf de rampă: până la 21,4 grade
    • Unghiul de degajare: până la 31,8 grade
    • Garda la sol: până la 253 mm

Emblema Trail Rated a fiecărui model Wrangler reflectă o listă de specificații de neegalat care include punți față și spate Dana solide, cutie de transfer cu două viteze, control al tracțiunii, cârlige de remorcare, frâne cu disc pe toate cele patru roți, patru scuturi de protecție și o dimensiune minimă a anvelopelor de 81 cm în diametru. Noul Wrangler 2024 continuă să ridice ștacheta cu noua punte spate Dana 44 HD full-float de ultimă generație pe modelele Rubicon.

Acum, clienții Wrangler pot obține punți full-float, care se găsesc de obicei pe camioanele comerciale de mare tonaj, direct din fabrică. Primul design al punții spate full-float de la Wrangler Rubicon constă într-un ansamblu de butuc de roată separat de arborele planetar, cu un fus înșurubat pe teava punții care susține butucul de roată prin intermediul unei perechi de rulmenți de roată. Prin utilizarea unui design de punte full-float, greutatea vehiculului este transferată pe țeava punții, mai degrabă decât pe arborele planetar în sine. Astfel, arborele planetar este supus numai la sarcini de torsiune, singura sa funcție fiind aceea de a transmite puterea către butucul roții. Acest lucru face ca puntea să fie mai puternică și mai robustă.

Capacitatea legendară pentru Wrangler Rubicon provine dintr-o serie întreagă de caracteristici off-road, inclusiv:

  • Prima punte spate solidă Dana 44 HD full-float
  • Cutie de transfer part-time Rock-Trac cu raport 4:1 4LO
  • Deconectare electronică a barei stabilizatoare față
  • Blocante Tru-Lok pentru puntea față și spate
  • Jante din aluminiu de 17 inchi cu anvelope BFGoodrich pentru teren noroios

 

Designul cu caroserie pe șasiu consacrat este baza legendarei capacități Jeep

Folosind un design de caroserie pe șasiu și dispunând de un sistem de suspensie cu cinci brațe, proiectat cu mare atenție, noul Wrangler 2024 oferă o capacitate de neegalat, o dinamică rafinată pe șosea și dotări de siguranță avansate.

Pentru a proteja componentele critice ale vehiculului în timp ce se află pe traseu, inclusiv rezervorul de combustibil, cutia de transfer și carterul de ulei al transmisiei automate, Wrangler dispune de patru scuturi de protecție.

Utilizarea unor materiale ușoare, de înaltă rezistență, din aluminiu, inclusiv pentru uși, balamalele ușilor, capota, apărători aripi, rama parbrizului și ușa pivotantă din magneziu, contribuie la reducerea greutății și la creșterea economiei de combustibil.

Pentru 2024, Wrangler continuă să utilizeze configurația consacrată a suspensiei cu arcuri cu cinci brațe. Suspensia față a modelului Wrangler dispune de două brațe de control superioare și două inferioare din oțel de înaltă rezistență pentru controlul longitudinal și o bară de susținere transversală a mașinii pentru controlul lateral al punții.

Suspensia spate cu cinci brațe are o configurație similară cu cea a suspensiei față, cu două brațe de control superioare și două inferioare din oțel de înaltă rezistență pentru controlul longitudinal al punții și o bară transversală pentru controlul lateral al punții.

Barele transversale din oțel de înaltă rezistență, cu lățime maximă, din față și din spate, sunt poziționate pentru a controla mișcarea laterală a punții cu o schimbare minimă a unghiului în timpul deplasării suspensiei.

 

Amortizoarele sunt reglate pentru un echilibru optim între manevrabilitatea pe șosea și capacitatea legendară de deplasare în regim off-road, oferind un confort ideal în timpul călătoriei, control al ruliului caroseriei, și manevrabilitate dinamică.

La modelele Wrangler Rubicon, este prevăzută o deconectare electronică a barei stabilizatoare față pentru a oferi o cursă suplimentară a roților atunci când terenul o cere.

 

 

Peste 85 de dotări avansate de siguranță și securitate disponibile

Siguranța și securitatea au fost primordiale în dezvoltarea noului Jeep Wrangler 2024, care oferă peste 85 de dotări de siguranță și securitate activă și pasivă disponibile. Standard pe toate modelele pentru 2024 sunt airbag-uri laterale de tip cortină pe primul și al doilea rând, care completează airbag-urile frontale standard pentru șofer și pasager și airbag-urile laterale pentru șofer și pasager montate pe scaunele din față.

Pentru anul model 2024, Wrangler dispune de centuri de siguranță exterioare pe al doilea rând cu pretensionatoare și limitatoare de sarcină, precum și îmbunătățiri structurale pentru performanța la impacturile laterale.

Lista sistemelor ADAS (sisteme avansate de asistență a șoferului) standard include Avertizarea în caz de coliziune frontală și controlul avansat al vitezei de croazieră cu oprire, detectarea unghiului mort cu asistență laterală la ieșirea din parcare, precum și noul sistem Drowsy Driver Alert (Detectarea stării de somnolență a șoferului), Avertizare la părăsirea benzii de rulare și informațiile despre indicatoarele rutiere (disponibile din primul trimestru al anului 2024). Sistemul ParkSense de asistență la parcare față și spate este standard pentru toate categoriile de preț, în timp ce Sahara dispune de o cameră video ParkView pentru marșarier cu ghidaj dinamic, iar Rubicon are o cameră offroad cu vedere în față și în spate. Controlul tracțiunii și controlul electronic al stabilității (ESC) cu ERM (sistemul electronic de atenuare a ruliului) sunt standard pe toate modelele.

Designul iconic al modelului Jeep Wrangler: grilă nouă, designul jantelor și multiple opțiuni privind libertatea în aer liber

Noul Jeep Wrangler 2024 se bazează pe o estetică de design sculptural, care este imediat recunoscută prin elementele tradiționale ale designului marca Jeep. Grila emblematică prevăzută cu șapte fante a modelului Wrangler 2024, are un aspect actualizat, cu fante negre texturate, fațete metalice gri neutru, și contur în culoarea caroseriei (fante și fațete argintiu platinat pe Sahara). Mai subțiri atât vizual, cât și fizic, noile fante verticale negre texturate ale grilei îmbunătățesc răcirea.

O nouă antenă discretă pregătită pentru traseu, integrată în parbriz, înlocuiește antena anterioară cu stâlp de oțel, simplificând aspectul modelului Wrangler și eliminând obstacolele cauzate de tufișuri sau crengi de copac pe traseu. Cinci noi modele de jante standard și opționale, cu diametrul de la 17 până la 20 de inci, împrospătează aspectul vizual al modelului Wrangler.

Opțiunile multiple în ceea ce privește libertatea în aer liber, inclusiv cele două hardtopuri standard disponibile (negru și în culoarea caroseriei), plafonul acționat electric exclusiv Sky One-Touch, Sunrider pentru hardtop și pachetul cu două uși cu half-doors, înseamnă că există mai multe combinații de uși, plafon și parbriz, astfel încât clienții Wrangler își pot personaliza aventura off-road în funcție de nevoile lor specifice.

Wrangler este disponibil, de asemenea, în 10 culori exterioare atrăgătoare, inclusiv: Anvil (NOU), Earl, Firecracker Red, Granite Crystal, Silver Zynith, High Velocity, Hydro Blue, Sarge, Bright White și Black.

 

 

Designul interior autentic se mândrește cu dotări și tehnologii premium

Interiorul rafinat al noului Wrangler este generos în ceea ce privește dotările și tehnologia premium, alături de funcționalitatea și versatilitatea Jeep. Consola centrală inspirată de moștenirea Jeep are o formă clară, sculptată, care completează designul orizontal al tabloului de bord. Un tablou de bord îmbrăcat în materiale noi, cu suprafețe moi la atingere, din material textil sau poliuretanic, cu cusături cu accent contrastant. Noi elemente de fixare a suportului AMPS se află acum în partea superioară a tabloului de bord.

Toate modelele sunt dotate standard cu un sistem îmbunătățit de recunoaștere vocală hands-free, care folosește acum tehnologia unei rețele de microfoane. La versiunile Rubicon și Sahara, un pachet standard premium pentru habitaclu adaugă geamuri frontale izolate fonic, covorașe mai groase și spumă suplimentară de amortizare a sunetului în partea superioară a parbrizului, în partea frontală a automobilului, și în montanții B pentru o călătorie mai silențioasă.

Un nou ecran tactil de 12,3 inchi – cel mai avansat și mai mare afișaj oferit vreodată pe Wrangler – găzduiește a cincea generație a sistemului premiat Uconnect 5  și se află în mod bine evidențiat în partea superioară a consolei centrale, chiar deasupra noului orificiu de ventilație interior dreptunghiular și subțire. Orificiile de ventilație exterioare își păstrează forma circulară caracteristică.

Uconnect 5 oferă viteze de operare de cinci ori mai rapide în comparație cu generația anterioară. Prin utilizarea unui sistem de operare Android și a actualizărilor over-the-air (OTA), Uconnect 5 aduce o flexibilitate care va permite sistemului să evolueze în permanență pentru a oferi conținut, caracteristici și servicii noi.

Sistemul Uconnect 5 al noului Wrangler oferă mai multe servicii și funcții conectate pentru o ușurință în utilizare de neegalat. Suita de elemente importante ale sistemului include:

  • Ecran tactil digital de 12,3 inchi (NOU)
  • Cinci profiluri de utilizator plus un mod valet – preferințe muzicale personalizabile, aplicații, poziția scaunelor, unghiurile oglinzilor și nivelurile de confort al climatizării (NOU)
  • Apple CarPlay și Android Auto Wireless.
  • Ecran de pornire complet personalizabil pentru acces rapid la funcțiile utilizate frecvent și operare cu o singură atingere (NOU)
  • Conectivitate simultană pentru două telefoane compatibile Bluetooth (NOU)
  • Funcționalitate Alexa Home to Car pentru a include asistentul virtual Alexa din vehicul cu capabilitate de voce naturală și caracteristici Car to Home
  • Aplicația mobilă Uconnect
  • Navigație TomTom cu căutare predictivă, discurs natural și actualizări ale traficului în timp real
  • Actualizări OTA ale hărților la simpla apăsare a unui buton pentru sistemul Uconnect NAV (NOU)
  • Hotspot Wi-Fi 4G LTE pentru a conecta până la opt dispozitive wireless

Noul Wrangler este bine echipat pentru a-i menține conectați pe ocupanții vehiculului în timpul deplasărilor. Funcționalitatea este îmbunătățită pentru pasagerii din primul rând cu porturile duble USB tip C standard care permit dispozitivelor să se încarce de până la patru ori mai repede. Wrangler oferă un total de până la șapte porturi USB de tip A și C pentru ambele rânduri. Prize standard de 12 volți suplimentare sunt amplasate peste tot în noul Wrangler, iar o priză de curent alternativ de 230 de volți este disponibilă pentru a alimenta anumite dispozitive electronice casnice trifazice.

 

Gamă largă de noi servicii conectate

Noul Jeep Wrangler oferă o gamă largă de servicii conectate disponibile în mai multe pachete, oferind clienților și un plus de asistență, confort și divertisment. Concepute pentru a-i însoți pe clienți în fiecare zi, pe fiecare drum și pe fiecare cărare, aceste servicii oferă experiențe bogate și originale.

  • Servicii noi pentru a pregăti călătoriile și a economisi timp și bani.

Funcția ”Send&Go” din aplicația JEEP® permite trimiterea de călătorii preînregistrate direct de pe smartphone către sistemul de navigație de la bordul vehiculului conectat. Vehiculul este gata de plecare, fără a fi necesară nicio altă acțiune din partea clientului odată aflat la bordul vehiculului.

Fie că este vorba de stațiile de încărcare publice sau de la domiciliu, încărcarea bateriei electrice prin selectarea timpului de încărcare din aplicația JEEP® de pe smartphone le oferă clienților mai mult timp liber și le permite să își gestioneze mai eficient bugetul.

  • Sistemul de navigație la bord oferă noi servicii pentru a veni în sprijinul șoferilor pe toate drumurile și în toate situațiile.

Datorită tuturor informațiilor furnizate de sistemul de navigație de la bord, conducerea automobilului nu a fost niciodată mai sigură sau mai lipsită de stres. Clienții beneficiază de cele mai recente știri despre situația traficului rutier, inclusiv alerte meteo, alerte de trafic, locații ale radarelor de viteză și datorită actualizărilor de hărți Over-the-Air automate. De asemenea, aceștia pot căuta tot felul de puncte de interes direct în timp ce conduc, căutând prin intermediul sistemului de infotainment de la bord sau pur și simplu cu ajutorul vocii, solicitând serviciului Alexa Voice Service informațiile necesare.

  • Servicii conectate care ușurează viața de zi cu zi a clienților, datorită funcțiilor de control de la distanță.

Cine nu a uitat niciodată să își încuie ușile automobilului? Datorită funcțiilor de control de la distanță, nu mai este nevoie să vă întoarceți din drum. Totul poate fi gestionat de la distanță, cu un singur clic pe smartphone, prin intermediul aplicației JEEP®. Este posibil să aprindeți luminile pentru a găsi autovehiculul într-o parcare aglomerată, să blocați și să deblocați ușile și portbagajul autovehiculului, sau să verificați starea ușilor pentru a vă asigura că autovehiculul este bine încuiat.

De asemenea, datorită aplicației mobile este posibilă activarea sau programarea de la distanță a încărcării în funcție de nivelul rezidual al bateriei și pre-climatizarea noului JEEP® Wrangler 4xe pentru a găsi întotdeauna climatul perfect în habitaclu înainte de fiecare călătorie.

  • Trip Report: o funcție pentru a monitoriza întotdeauna stilul de condus.

Cu ajutorul aplicației JEEP®, clienții pot accesa o serie de informații despre călătoriile pe care le efectuează, verificând stilul de condus, consumul de combustibil și de baterie, viteza medie, numărul de frânări și multe altele, pentru a ști întotdeauna cum au condus în timpul fiecărei călătorii și pentru a-și îmbunătăți eco-score-ul pentru următoarele călătorii.

 

Noul standard = mai multe dotări standard

Pentru 2024, gama Wrangler se mândrește cu mai multe dotări standard în toată gama de modele, inclusiv:

Sahara

  • Noul design al roților de 18”
  • Radio cu ecran tactil de 12,3 inchi
  • Hard top în culoarea caroseriei
  • Lămpile cu LED-uri (față, spate, ceață)
  • Geamuri fumurii
  • Scaune McKinley cu tapițerie din piele
  • Volan și scaune încălzite
  • Scaune față reglabile electric în 12 direcții
  • Sistem audio premium Alpine cu 9 difuzoare
  • Acces fără cheie și intrare pasivă
  • Cameră marșarier
  • Senzori de parcare față și spate
  • Sticlă Gorilla Glass
  • Alarmă anti-furt
  • Trepte laterale tubulare negre
  • Lane Departure Warning (Avertizare la părăsirea benzii de rulare) (disponibil începând cu T1 2024)
  • Drowsy Driver Alert (Detectarea stării de somnolență a șoferului) (disponibil începând cu T1 2024)
  • Traffic Sign Information (Informații despre indicatoarele rutiere) (disponibil începând cu T1 2024)

Rubicon

  • Noul design al roților de 17”
  • Radio cu ecran tactil de 12,3 inchi
  • Hard top de culoare neagră
  • Lămpile cu LED-uri (față, spate, ceață)
  • Geamuri fumurii
  • Scaune Nappa cu inserții din piele
  • Volan și scaune încălzite
  • Scaune față reglabile electric în 12 direcții
  • Sistem audio premium Alpine cu 9 difuzoare
  • Acces fără cheie și intrare pasivă
  • Cameră off-road
  • Senzori de parcare față și spate
  • Sticlă Gorilla Glass
  • Alarmă anti-furt
  • Trepte laterale tubulare negre
  • Lane Departure Warning (Avertizare la părăsirea benzii de rulare) (disponibil începând cu T1 2024)
  • Drowsy Driver Alert (Detectarea stării de somnolență a șoferului) (disponibil începând cu T1 2024)
  • Traffic Sign Information (Informații despre indicatoarele rutiere) (disponibil începând cu T1 2024)
  • Comutatoare auxiliare
  • Puntea spate Dana 44 HD Full Float
  • Deconectarea barei stabilizatoare

 

Sistemele avansate de propulsie combină puterea și eficiența

Cel mai avansat sistem de propulsie dezvoltat vreodată pentru un Jeep Wrangler maximizează eficiența, oferind în același timp până la 51 km de propulsie pur electrică în ciclul urban WLTP (valori anterioare omologării).

 

Sistemul de propulsie al modelului Jeep Wrangler 4xe integrează două motoare electrice și un pachet de baterii de 400 de volți cu un motor turbo de 2,0 litri în patru cilindri, cu un consum redus de combustibil și o transmisie automată TorqueFlite cu opt trepte. Această configurație maximizează eficiența componentelor de propulsie hibridă și le cuplează cu transmisia de renume mondial și consacrată a modelului Wrangler.

 

Ca noutate pentru 2024, toate modelele Wrangler 4xe oferă o casetă de alimentare Jeep 4xe Power Box care dispune de patru prize de 230 de volți, permițând pachetului de baterii să alimenteze dispozitive externe, cum ar fi telefoane și tablete.

Puterea de bază a grupului motopropulsor al modelului Wrangler 4xe include 380 de cai putere (280 kW), 637 Nm de cuplu* de la următoarele componente:

  • I-4 turbo de 2,0 litri
  • Unitate motor-generator montată pe motor
  • Unitate motor-generator montată pe transmisie integrată în transmisia automată cu opt trepte
  • Pachet de baterii litiu-ion de 400 volți, 17 kWh, 96 de celule, cu nichel mangan și cobalt

Modurile E Selec ale modelului Jeep Wrangler 4xe permit conducătorului auto să adapteze sistemul de propulsie hibrid pentru a se potrivi cel mai bine fiecărei călătorii, fie că este vorba de satisfacerea nevoilor celor mai multe navete zilnice în regim pur electric, de o noapte în oraș sau de explorarea liniștită a naturii în regim off-road.

  • Hybrid: Modul implicit combină cuplul motorului de 2,0 litri și al motorului electric. În acest mod, grupul motopropulsor va folosi mai întâi energia bateriei, apoi va adăuga propulsia de la motorul I-4 turbo de 2,0 litri atunci când bateria atinge starea minimă de încărcare.
  • Electric: Grupul motopropulsor funcționează doar cu energie electrică cu emisii zero până când bateria atinge nivelul minim de încărcare sau până când șoferul solicită un cuplu mai mare (cum ar fi clapeta de accelerație complet deschisă), ceea ce activează motorul de 2,0 litri
  • eSave: Prioritizează propulsia de la motorul de 2,0 litri, economisind încărcătura bateriei pentru o utilizare ulterioară, cum ar fi deplasarea în regim off-road EV sau în zonele urbane unde propulsia cu ardere internă este restricționată. Șoferul poate alege, de asemenea, între economisirea și încărcarea bateriei în timpul eSave prin intermediul paginilor Hybrid Electric Pages din monitorul Uconnect.

Ultimul apel pentru motorul I-4 turbo de 2,0 litri

Pentru a satisface cererea clienților pentru un sistem de propulsie tradițional, un lot limitat de exemplare ale motorului I-4 turbo de 2,0 litri al modelului Wrangler 2024 va fi pus în vânzare pe anumite piețe, precum Germania, Italia, Polonia și Spania.

Motorul turbo de 2,0 litri cu patru cilindri în linie, cu sistem de oprire-pornire a motorului (ESS), are o putere de 272 de cai putere și un cuplu de 400 Nm și este cuplat la o transmisie automată standard cu opt trepte.

Utilizând un turbocompresor twin-scroll, cu inerție redusă, cu o supapă de descărcare acționată electronic pentru o reacție și performanțe excepționale, motorul I-4 de 2,0 litri are un turbocompresor montat direct pe capul cilindrului pentru o durabilitate îmbunătățită. Un circuit de răcire dedicat scade temperatura prizei de aer, a clapetei de accelerație și a turbocompresorului.

Motorul I-4 turbo de 2,0 litri, care îndeplinește standardele europene de emisii Euro 6D-Final, face parte din familia arhitecturală a motoarelor de tipul Global Medium Engine și dispune de arbori cu came duble (DOHC), sincronizare dublă independentă a arborelui cu came, și un sistem de recirculare a gazelor de eșapament răcit (C-EGR). Această combinație de tehnologii permite atingerea unor niveluri ridicate de performanță și reduce consumul de combustibil.

Motorul I-4 turbo de 2,0 litri al modelului Wrangler din 2024 va fi disponibil și pe modelele Sahara și Rubicon.

Programul de asistență pentru clienți Jeep Wave

Programul de asistență pentru clienți Jeep Wave este disponibil pentru întreaga gamă a mărcii Jeep. Programul de loialitate premium pentru proprietari cuprinde numeroase beneficii interesante și avantaje exclusive, printre care:

  • Doi ani de întreținere fără griji la dealerii Jeep
  • Asistență 24/7 prin telefon sau chat online
  • Protecție a autovehiculului, inclusiv asistență rutieră 24/7 și înlocuitor pentru durata reparației din prima zi
  • Acces VIP la anumite evenimente exclusive ale mărcii Jeep.

*Valori definite în conformitate cu ciclul combinat WLTP, măsurate de producător în cadrul testelor de preaprobare și care pot suferi modificări în urma omologării finale de tip.

 

Marca Jeep

Clădită pe mai bine de 80 de ani de istorie legendară, Jeep® este marca autentică de SUV-uri care oferă capabilități off-road legendare, rafinament la interior, dotări de înaltă tehnologie și versatilitate oamenilor care sunt în căutarea unor călătorii extraordinare. Marca Jeep lansează o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu vast de vehicule care continuă să ofere posesorilor săi un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Jeep Wave, un program premium de fidelizare a proprietarilor și de asistență pentru clienți, disponibil pentru întreaga gamă Jeep 4×4, este un program cu numeroase beneficii și avantaje exclusive care oferă proprietarilor vehiculelor marca Jeep cea mai mare atenție și asistență dedicată 24/7. Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep este îmbunătățită prin intermediul unei inițiative globale de electrificare, care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa ”Libertate cu zero emisii” și o capacitate 4×4 sporită. Toate vehiculele mărcii Jeep vor oferi o variantă electrificată până în 2025.

wrangler 2024
Soliciți informații? Scrie-ne