Jeep® Gladiator FarOut Final Edition marchează despărțirea de o legendă

05 September 2023

  • Jeep lansează ediția finală Gladiator FarOut pentru a sărbători despărțirea de acest model, care va ieși din producție în ultimul trimestru al acestui an.
  • Despărțirea de Jeep Gladiator în Europa, disponibil doar în varianta diesel, marchează o nouă etapă în procesul de electrificare a mărcii Jeep care va avea trei vehicule complet electrice pe piață până în 2025, alături de noul Avenger.
  • Pickup-ul îndrăzneț și versatil are același ADN ca și Wrangler în ceea ce privește capacitatea de utilizare pe toate tipurile de teren de neegalat și libertatea în aer liber.
  • Având la bază modelul Gladiator Overland, FarOut Final Edition dispune de elemente premium și practice, cum ar fi scaune și volan încălzite îmbrăcate în piele, lumini față și spate cu LED, sistem audio Alpine Premium Audio și un hardtop din 3 piese în culoarea caroseriei pentru aventuri în aer liber.

De la lansarea sa în 2021, Jeep Gladiator s-a remarcat întotdeauna în segmentul său. Capabil deopotrivă să satisfacă nevoile practice de transport de marfă și perfect adaptat pentru petrecerea timpului liber și pentru activitățile zilnice datorită versatilității sale, acest pick-up all-terrain lifestyle a permis clienților să se distingă și să trăiască fiecare moment la maxim, fără limite sau compromisuri.

Pentru a sărbători încheierea definitivă a vânzărilor modelului Jeep Gladiator în Europa, ca urmare a planului mărcii de a deveni complet electrică, Jeep a conceput ediția finală unică ”FarOut”, care este deja disponibilă pentru comenzi.

”Jeep Gladiator este cel mai emblematic Jeep truck”, a declarat Eric Laforge, șeful mărcii Jeep în Europa,” iar FarOut Final Edition reprezintă un omagiu pe măsura popularității și succesului său. Prioritatea mărcii Jeep este acum electrificarea întregii game, urmând ca în 2025 să fie lansate în Europa trei noi vehicule complet electrice”.

 

Moștenirea mărcii

La aproape 30 de ani de la lansarea ultimului model Jeep cu capabilități de ”truck” și cu benă (Comanche din 1986 până în 1992), lansarea modelului Jeep Gladiator în Europa a marcat o revenire semnificativă a mărcii în segmentul pick-up. Modelul Gladiator a pus din nou marca pe harta pickup-urilor și s-a încadrat perfect într-o tradiție Jeep care datează din 1947, când Willys Overland a introdus un truck de o tonă cu tracțiune integrală bazat pe modelul CJ-2A. Primul pick-up Jeep a fost urmat, de-a lungul a aproape jumătate de secol, de diferite modele –  toate fiind concepute pentru a fi robuste, versatile și fiabile. Această tradiție bine stabilită a fost readusă la viață de modelul Gladiator, un pick-up extrem de versatil, cu un stil de viață distinct, care are același ADN ca și Jeep Wrangler în ceea ce privește capacitatea de utilizare pe toate tipurile de teren de neegalat și libertatea în aer liber. În același timp, cu un mix de tehnologie avansată, un motor puternic și fiabil, comoditate, funcționalitate și flexibilitate în ceea ce privește transportul de marfă, este un model special conceput și proiectat pentru a fi un pick-up 100%, capabil să meargă oriunde și să facă orice.

 

FarOutFinal Edition: design și capabilități autentice Jeep, cu accent pe caracterul premium

Construit pe baza versiunii Jeep Gladiator Overland, FarOutFinal Edition are un design robust și distins, care poate fi recunoscut imediat prin elementele tradiționale ale design-ului Jeep – cum ar fi legendara grilă cu șapte fante moștenită de la Wrangler – și prin detalii specifice.  O plăcuță metalică ”FarOut Edition” pe hayon și autocolantele de pe aripă de culoare neagră de deasupra pasajelor roților conferă și mai multă personalitate acestei versiuni speciale. Pentru un stil autentic și unic la exterior, Jeep Gladiator FarOut oferă, de asemenea, ca dotare standard, geamuri fumurii și jante de 18 inch din aluminiu Granite Crystal și vopsea neagră lucioasă. Treptele laterale tubulare negre Mopar adaugă funcționalitate și practicitate, completând caracterizarea estetică specifică acestui model în ediție specială. Pentru aventuri în aer liber, care asigură o libertate maximă de a călători în orice anotimp, atât în oraș, cât și pe trasee neumblate, un hardtop din 3 piese în culoarea caroseriei și plafonul Mopar hard top sunt, de asemenea, oferite standard.

 

Interiorul modelului Jeep Gladiator combină stilul autentic, confortul și versatilitatea, datorită numeroaselor compartimente de depozitare. Interioarele complet lavabile reprezintă o altă caracteristică exclusivă în acest segment. Pentru a spori caracterul premium al interioarelor, ediția FarOut oferă ca dotare standard scaune McKinley premium îmbrăcate în piele, scaune încălzite și volan încălzit. În plus, materialul de protecție Spray-In Bedliner păstrează încărcătura în siguranță, adăugând în același timp o personalizare suplimentară.

 

În plus, Jeep Gladiator se remarcă prin funcționalitatea sa completă și prin caracteristicile sale ușor de utilizat, care au fost îmbunătățite în ediția FarOutFinal, cu un sistem audio premium Alpine standard cu 9 difuzoare, inclusiv un subwoofer spate, lumini LED, acces pasiv și kit pentru fumători. Gladiator FarOut oferă, de asemenea, o serie de caracteristici de siguranță și securitate activă și pasivă: sistemele de siguranță standard includ Alarma de securitate, Detectarea unghiului mort (Blind Spot Detection), sistemul de avertizare a coliziunii frontale la viteză maximă, sistemul Cruise Control adaptativ și sistemul de comutare automată între faza lungă şi faza scurtă.

 

În conformitate cu strategia de simplificare introdusă de Jeep și cu scopul de a oferi clienților o ofertă simplă și intuitivă, sunt disponibile două pachete pentru o personalizare suplimentară a modelului Jeep Gladiator FarOut: Pachetul Cargo (care include un spațiu de depozitare sub bancheta din spate cu cheie, un invertor de 400 W și o priză de 230 V AC) și Pachetul Dual top (în care soft top-ul este livrat împreună cu hard top-ul). Printre opționalele individuale se numără camera off-road, cu vedere în față și în spate, înveliș protector pentru acoperirea încărcăturii de tip rulou și înveliș protector pentru acoperirea încărcăturii de tip placă dură cu trei panouri. Paleta de culori pentru exterior cuprinde șapte opțiuni: Bright White, Black, High Velocity, Silver Zynith, Sting Grey, Sarge Green și Hydro Blue.

 

Puternicul motor diesel V6 are o cilindree de 2.987 cmc, oferind până la 194 kW la 3.600 rpm și o valoare impresionantă a cuplului maxim de 600 Nm la 1.400 rpm. Acesta este cuplat cu transmisia automată în opt trepte Torque Flite 8HP75, permițând autovehiculului să optimizeze puterea motorului în timpul deplasării în regim off-road sau să ofere o distribuție lină și eficientă a puterii la viteze de autostradă. Jeep Gladiator este echipat, de asemenea, cu un raport de punte de 3,73 și cu o cutie de transfer Selec-Trac cu două trepte, cu un raport de transmisie low-range de 2,72:1, un sistem de cuplare în mers care oferă capabilitate și siguranță în permanență.

 

Comenzile pentru Jeep Gladiator FarOut pot fi făcute la toți dealerii Jeep și pe site-ul mărcii. Despărțirea de Jeep Gladiator în Europa marchează o nouă etapă în procesul de electrificare a mărcii Jeep –– care va aduce pe piață – pe lângă noul Avenger, lansat recent – trei vehicule complet electrice până în 2025, printre care Recon și Wagoneer-S. Ca parte a contribuției Jeep la obiectivele Stellantis privind emisiile nete de dioxid de carbon zero, până la sfârșitul anului 2030, vânzările din Europa ale mărcii Jeep vor fi 100% pur electrice.

Torino, 5 septembrie 2023

FarOut
jeep gladiator
Soliciți informații? Scrie-ne