Jeep® Avenger își extinde gama: e-Hybrid este acum disponibil în Europa

10 November 2023

  • Jeep® lansează noul Avenger e-Hybrid, care dispune de o tehnologie avansată și vine cu îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește produsul, inclusiv fascinantul acoperiș Open-Air Sky Roof.
  • Noul Avenger e-Hybrid introduce dotări avansate, un motor 1.2T MHEV combinat cu cea mai recentă transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 6 trepte e-DCS6 alături de un motor electric.
  • Datorită unei baterii care se reîncarcă în diferite faze de condus, această tehnologie hibridă oferă un cuplu suplimentar la viteze mici și o reducere cu 15% a consumului. În condiții de condus în mediul urban, noul Avenger e-Hybrid rulează mai mult de 50% din timp în modul 100% electric.

 

În urma succeselor înregistrate la capitolul vânzări, Jeep extinde gama Avenger, Mașina Anului 2023 în Europa, prin introducerea noii versiuni Avenger e-Hybrid, pe lângă cea 100% electrică și cea cu motor cu ardere internă. Obiectivul, în conformitate cu angajamentul de durată al mărcii față de libertatea de a alege, este de a oferi clienților flexibilitatea de a alege între trei grupuri motopropulsoare.

Prin urmare, oferind o experiență de condus excepțională, asigurând în același timp emisii reduse de CO2, noul Avenger e-Hybrid, propulsat de tehnologia inovatoare a motorului MHEV, extinde călătoria de pionierat a Jeep în domeniul electrificării.

 

Eric Laforge, directorul mărcii Jeep în Europa, a declarat: ”Istoria Jeep în ceea ce privește vehiculele versatile întruchipează libertatea de a alege a clienților, reflectând angajamentul mărcii față de diversitate în gama sa extinsă de vehicule. Noul Avenger e-Hybrid reprezintă primul pas spre electrificare ca vehicul eco-friendly, conceput și promovat în mod intenționat ca o alegere incluzivă pentru un spectru larg de clienți, care sunt în continuare în căutare de capabilități, stil, tehnologie de ultimă generație și confort într-o dimensiune compactă”.

 

Pionierul electrificării

Jeep tinde în permanență spre un nou concept de mobilitate, capabil să îmbunătățească și mai mult capacitatea, confortul, eficiența consumului de combustibil, siguranța, respectul pentru mediu și aventura. Planul de electrificare a început în Europa la sfârșitul anului 2020 și a fost dus mai departe fără probleme odată cu lansarea tehnologiei 4xe Plug-In Hybrid pe modelele Compass, Renegade, Wrangler și, mai recent, pe noul Grand Cherokee.

 

Apoi, în 2023, a venit primul Avenger full electric din istorie, care a integrat ADN-ul mărcii într-un SUV compact cu o combinație unică de capabilitate, stil, funcționalitate și tehnologie. O expresie pură a ”esenței libertății”, Avenger a oferit și continuă să ofere performanțele caracteristice mărcii Jeep pentru a-ți garanta că poți fi fără griji în orice condiții, atât pe carosabil, cât și în afara acestuia.

 

Propulsie electrică

Motorul care propulsează noul Avenger e-Hybrid reprezintă apogeul realizărilor tehnologice, oferind atât confort, cât și performanță. Prin intermediul acestei tehnologii de ultimă oră, noul Avenger e-Hybrid oferă o experiență de condus extrem de plăcută, permițând clienților să adopte mobilitatea electrică la viteze reduse, datorită combinației dintre transmisia automată cu dublu ambreiaj cu 6 trepte e-DCS6 și motorul său electric integrat.

De asemenea, motorul electric îmbunătățește eficiența și plăcerea de a conduce, permițând vehiculului să se deplaseze cu motorul cu ardere internă oprit în anumite situații. Acest mod este activat în timpul deplasării în oraș la o viteză mai mică de 30 km/h, atingând până la 1 km de autonomie în modul complet electric pe drumurile urbane și extraurbane dacă se menține un regim de rulare regulat, sau atunci când șoferul eliberează pedala de accelerație în condiții stabilizate sau la coborâre, chiar și pe autostradă, economisind combustibil.

Tehnologia este inclusă și în procesul de aprindere a motorului, facilitat de un motor electric cu suport pentru generatorul de pornire cu centură (BSG). Acest lucru permite o tranziție lină între motorul cu ardere internă și motorul electric, menținând în același timp o funcționare silențioasă.

Cheia performanțelor sale constă în sinergia armonioasă dintre motorul cu ardere internă de 1,2 litri, cu 3 cilindri, capabil să dezvolte până la 100 de cai putere, bateria litiu-ion de 48 de volți, și cutia de viteze electrică inovatoare cu dublu ambreiaj și 6 trepte. Această cutie de viteze găzduiește un motor electric de 21 kW, un invertor, și unitatea centrală de transmisie, care lucrează împreună pentru a optimiza compactitatea și eficiența.

 

Puterea electrică suplimentară sporește cuplul la viteze mici și asigură șoferului o pornire silențioasă și promptă, cu tranziții rapide și line. Puterea electrică pură este utilă și pentru funcția e-creeping, care permite o serie de mișcări scurte de înaintare fără a acționa accelerația, ceea ce este benefic în situații precum blocajele din trafic (e-queueing). Vehiculul poate fi, de asemenea, parcat în mod 100% electric (e-parking). În plus, această tehnologie permite recuperarea energiei în timpul decelerării și acordarea libertății de reîncărcare automată prin frânare regenerativă, eliminând necesitatea încărcării la priză.

În condiții de conducere tipice, motorul este proiectat pentru o eficiență optimă a consumului de combustibil, obținând o reducere de până la 15% a emisiilor de CO2 în comparație cu un motor cu combustie cu transmisie automată.Acest lucru este realizat în continuare prin intermediul ciclului Miller, rezultând emisii de CO2 estimate între 111 și 114 grame pe kilometru, ceea ce îl poziționează favorabil în cadrul categoriei sale.

 

 

Performanță

Noul și remarcabilul Avenger e-Hybrid se distinge printr-o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 11 secunde, cuplată cu transmiterea aproape instantanee a cuplului generat de motorul electric.
Această configurație optimizează performanțele motorului cu combustie, în special în timpul repornirii, atenuând efectul ”turbolag” și asigurând un răspuns rapid la apăsarea pedalei de accelerație, oferind astfel o experiență de condus excepțională.În mod similar, în modul pur electric la pornire, motorul cu combustie este activat doar atunci când este nevoie de putere suplimentară.

 

 

Noul Avenger e-Hybrid: o nouă serie de dotări

Noile dotări sunt disponibile pentru noul Avenger e-Hybrid, inclusiv fascinantul acoperiș Sky Roof Open-Air, care oferă aer liber, distracție și plăcere atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri, și care sporește cu siguranță plăcerea de a fi la volan. Și alte îmbunătățiri inovatoare în materie de confort sunt puse la dispoziție odată cu introducerea scaunului șoferului acționat electric cu funcție de masaj și îmbrăcat în piele. Ridicând experiența de conducere la un nivel fără precedent, aceste scaune inovatoare oferă o susținere și o relaxare optimă în timpul fiecărei călătorii.

 

Noul model introduce mai multe îmbunătățiri notabile atât la exterior, cât și la interior.La exterior, se mândrește cu o emblemă distinctă și dedicată.În interiorul habitaclului, șoferii au posibilitatea de a alege între un grup de instrumente e-Hybrid de 7 inchi, care oferă informații MHEV, cum ar fi modul de rulare, feedback-ul privind starea motorului, și valorile indicate de contorul de putere, sau pot opta pentru cel e-Hybrid de 10,25 inchi. În plus, vehiculul este echipat cu padele de schimbare a treptelor de viteză pe volan și cu o transmisie DCT de ultimă generație cu 6 trepte în modul manual pentru a prelua controlul asupra selecției treptelor de viteză.

 

Principalele caracteristici ale produsului includ un sistem de 48V care oferă o experiență hibridă autentică. Consumul de combustibil este, de asemenea, remarcabil, de doar 5,1 l/100 km.Grupul motopropulsor dispune de un motor cu o configurație P2 48V 1.2 e-DCT cu 6 trepte de viteză, care generează o putere maximă de 74 kW (100 CP) și un cuplu de 205 Nm, împreună cu un motor electric de 21 kW care livrează un cuplu de 55 Nm, toate acestea fiind completate de un rezervor de combustibil de 44 de litri.

 

În plus, sistemul hibrid include economii semnificative de CO2 în comparație cu motoarele tradiționale pe benzină, cu un potențial de reducere a emisiilor cu peste 10g CO2/km față de motorul manual pe benzină, conform standardelor WLTP.

 

Iar pentru a face experiența la volan și mai plăcută, există două noi pachete de servicii de conectivitate disponibile pentru gama Avenger. Pachetul Connect ONE, care oferă asistență și securitate în caz de nevoie, și pachetul Connect PLUS, care oferă o gamă largă de servicii de conectivitate axate în principal pe navigație. Profitați din plin de actualizările hărților ”over the air”, fiți informat cu privire la starea vremii, la zonele periculoase de pe traseul dvs., la locația stațiilor de benzină (și la prețul combustibilului), la locurile de parcare disponibile în oraș. Și, mai presus de toate, nu vă asumați riscuri la volan, păstrați-vă atenția folosind în principal comenzile de recunoaștere vocală pentru a pune întrebări sau a da instrucțiuni.

 

Libertatea de a alege

Jeep are o tradiție îndelungată în fabricarea de vehicule versatile, care pot face față diferitelor tipuri de teren și condiții de conducere, ceea ce se aliniază cu ideea de a oferi libertate și varietate de opțiuni clienților săi. Vehiculele mărcii oferă oamenilor posibilitatea de a-și alege propriile aventuri și de a explora lumea, grație capabilității și versatilității acestora.

Angajamentul Jeep de a da posibilitatea clienților să își aleagă vehiculul ideal, care se aliniază cerințelor și preferințelor lor rămâne de neclintit.

 

Manifestarea dedicării pentru libertate este reflectată în oferta de vehicule Jeep, mai extinsă și mai variată ca niciodată. Linia e-Hybrid anunță o transformare remarcabilă în cadrul gamei Jeep Avenger, dezvăluind caracteristici distinctive adaptate fiecărui nivel de echipare.

 

Longitude prezintă un design elegant, cu jante din aliaj de 16 inchi, faruri full LED cu reflector, și mânerele ușilor în culoarea caroseriei, toate completate de scuturi de protecție gri elegante. La interior, acesta oferă un spațiu confortabil, cu o planșă de bord texturată de culoare neagră și scaune din stofă, grup de instrumente complet digital de 7”, cruise control și o cotieră frontală comodă. Nu se face niciun compromis în materie de siguranță și tehnologie, deoarece sunt incluse sisteme precum frânarea autonomă de urgență (AEB), recunoașterea indicatoarelor rutiere (TSR), asistență la menținerea benzii de rulare (LKA) și monitorizarea stării de oboseală a conducătorului auto (DAA), pentru a asigura o deplasare în condiții de siguranță și eficiență.

 

Altitude pune în valoare exteriorul cu jante din aliaj de 17 inchi și scuturi de protecție argintii. La interior, oferă un plus de eleganță datorită scaunelor premium din stofă/vinil, podelei portbagajului reglabilă pe înălțime, și planșei de bord argintii cu inserții interioare, completate de un volan îmbrăcat în piele sintetică. Dotări suplimentare, cum ar fi tabloul de bord complet digital de 10,25”, aerul condiționat automat pe o singură zonă și controlul adaptiv al vitezei de croazieră, duc automobilul la un alt nivel.

 

Și în final, modelul Summit propune un exterior rafinat, cu jante din aliaj de 18 inchi, blocuri optice spate și proiectoare față full LED, și geamuri fumurii. La interior, oferă iluminare ambientală multicoloră și o oglindă retrovizoare electrocromică ”fără ramă” pentru un plus de rafinament. Tehnologia de ultimă generație include acces fără cheie prin sistemul Keyless Entry și Engine Start, un încărcător wireless, monitorizarea unghiului mort, o cameră video posterioară 180° cu ”vizualizare tip dronă”, senzori de parcare de 360°, faruri cu comutare automată între faza lungă și faza scurtă, oglinzi exterioare reglabile electric cu rabatare automată, un hayon cu funcție hands-free, și capacități de conducere autonomă de nivel 2, asigurând o experiență de conducere de top.

 

Astfel, noul Avenger e-Hybrid poate fi apreciat pentru sistemul unic Hill Descent Control  și pentru sistemul Select Terrain – standard pentru toate versiunile – care dispun de șase programe de condus care includ în primul rând varianta Normal pentru deplasarea zilnică. La care, apoi, se adaugă Eco pentru economisirea energiei și Sport pentru o conducere dinamică. Și ajungem la celelalte, care sunt cele mai specializate: este vorba despre Snow (zăpadă), ideal pentru trasee înzăpezite, Mud (noroi) pentru cele noroioase și Sand (nisip) pentru cele nisipoase. Pe scurt, o vastă disponibilitate pentru toate variantele posibile și pentru toate condițiile meteorologice.

 

Gama de culori prezintă, de asemenea, o paletă largă de opțiuni, cuprinzând atât culori pastel vibrante precum Snow, Volcano și Ruby, cât și metalizate lucioase precum Stone, Sun, Lake și Granite.

 

Noul Avenger e-Hybrid marchează următorul pas în călătoria de pionierat a mărcii Jeep în materie de electrificare.

 

Marca Jeep®

Clădită pe mai bine de 80 de ani de istorie legendară, Jeep® este marca autentică de SUV-uri care oferă capabilități off-road legendare, rafinament la interior, dotări de înaltă tehnologie și versatilitate oamenilor care sunt în căutarea unor călătorii extraordinare. Marca Jeep® lansează o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu vast de vehicule care continuă să ofere posesorilor săi un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Jeep® Wave, un program premium de fidelizare a proprietarilor și de asistență pentru clienți, disponibil pentru întreaga gamă Jeep® 4×4, este un program cu numeroase beneficii și avantaje exclusive care oferă proprietarilor vehiculelor marca Jeep® cea mai mare atenție și asistență dedicată 24/7. Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep® este îmbunătățită prin intermediul unei inițiative globale de electrificare, care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa ”Libertate cu zero emisii” și o capacitate 4×4 sporită.Toate vehiculele mărcii Jeep® vor oferi o variantă electrificată până în 2025.

 

Torino, 10 noiembrie 2023

Avenger e-hybrid
Soliciți informații? Scrie-ne