Jeep® Avenger a fost desemnat cel mai bun SUV de familie din lume în cadrul premiilor Women’s World Car of the Year Awards 2023

17 February 2023

 

  • Noul Jeep® Avenger, complet electric, a fost desemnat cel mai bun SUV de familie în cadrul premiilor Women’s World Car of the Year (WWCOTY) 2023.
  • Un juriu format din 63 de membri WWCOTY din 45 de țări au ales Avenger înaintea altor 12 SUV-uri de familie.
  • Juriul a apreciat modelul Avenger pentru “designul reușit și capacitatea off-road excelentă” și pentru că este “un angajament față de viitor pe care clienții îl vor aprecia”.
  • Modelul Avenger va merge acum în runda finală pentru a concura pentru premiul cel mare al WWCOTY, care va fi anunțat pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii.
  • Proiectat și construit în Europa, Jeep Avenger B-SUV este primul vehicul electric cu baterie (BEV) al mărcii Jeep.

 

Chiar înainte ca primele exemplare să fi fost livrate clienților din Europa, noul Jeep® Avenger complet electric a atras mai multă recunoaștere din partea presei, fiind desemnat cel mai bun SUV de familie în cadrul premiilor Women’s World Car of the Year 2023 (WWCOTY).

SUV-ul compact din segmentul B a fost preselectat alături de alte 12 SUV-uri de familie în cadrul celei de-a 13-a ediții a premiilor, câștigătorul fiind decis de un juriu internațional din 45 de țări. Rezultatul a fost anunțat astăzi.

Anunțând premiul, președintele executiv al WWCOTY, Marta García, a declarat: “Jeep Avenger este un câștigător meritoriu în categoria sa. Pe de o parte, moștenește toată legenda mărcii Jeep, dar, în același timp, este complet actualizat cu sistem de propulsie 100 % electric. Este un angajament față de viitor pe care clienții îl vor aprecia.”

Women’s World Car of the Year este singurul juriu auto din lume format exclusiv din femei jurnaliști auto. Vehiculele care participă la premiile WWCOTY sunt evaluate pentru excelența în segmentele lor. Aspecte precum siguranța, calitatea, prețul, designul, ușurința în conducere, beneficii și amprenta asupra mediului sunt luate în considerare de jurați atunci când își exprimă votul. În acest an, activitatea juraților a fost marcată de o evoluție a industriei către modele mai eficiente și mai durabile. Avenger a impresionat juriul prin “designul său reușit, capacitatea excelentă de a parcurge trasee off-road” și amprenta redusă asupra mediului.

“Suntem încântați și onorați de faptul că acest juriu internațional de jurnaliști auto a ales primul SUV complet electric Jeep drept câștigător al acestui premiu important”, a declarat Christian Meunier, CEO al mărcii Jeep. “Aș dori să le mulțumesc juraților pentru recunoașterea lor. Jeep Avenger joacă un rol cheie în strategia noastră globală de electrificare, în timp ce marca face pași importanți pentru a deveni liderul mondial în domeniul SUV-urilor cu emisii zero.”

Noul Avenger este un SUV compact care, cu o lungime de doar patru metri, este poziționat în segmentul B-SUV, al doilea cel mai mare segment european în termeni de volum, aflat în creștere rapidă. Destinat persoanelor active care caută un SUV cu dimensiuni compacte, Jeep Avenger oferă mult spațiu și posibilități de depozitare. Proiectat și construit ca un adevărat Jeep încă din prima zi, Avenger folosește ADN-ul Jeep într-un SUV compact cu o combinație unică de capabilități, stil, funcționalitate și tehnologie.

Cu o autonomie electrică de până la 400 km în ciclul WLTP și de peste 550 km în oraș. Un nou sistem de propulsie electric combină un motor electric unic de 400 de volți ce oferă 115 kilowați și un cuplu maxim de 260 Nm cu o nouă baterie de 54 kWh.

Lansarea modelului Jeep Avenger în Europa marchează începutul următoarei etape în electrificarea mărcii Jeep – valul BEV – care va aduce pe piață patru vehicule complet electrice până în 2025. Până la sfârșitul anului 2030, vânzările europene ale mărcii Jeep vor fi 100% pur electrice.

Jeep Avenger, dezvăluit la Salonul Auto de la Paris din 2022, este deja apreciat atât de clienți, cât și de experții din industrie. În ianuarie, Avenger a fost desemnat Car of the Year 2023. Mai mult de 12.000 de unități au fost vândute de la deschiderea comenzilor pentru ediția de lansare 1st Edition la 1 decembrie 2022 și apoi pentru întreaga gamă la 11 ianuarie 2023.

Women’s World Car of the Year

Women’s World Car of the Year este singurul organism de jurizare auto din lume format exclusiv din femei jurnaliști auto. A fost creat de Sandy Myhre, jurnalistă auto din Noua Zeelandă, în 2009. Ea este în prezent președinte de onoare, iar Marta García este președinte executiv.

Acest premiu unic își propune să recunoască cele mai bune mașini ale anului și să dea o voce femeilor din lumea auto. Criteriile de vot se bazează pe aceleași principii care ghidează orice șofer atunci când își alege o mașină. Jurații nu selectează o “mașină pentru femei”, deoarece mașinile nu sunt specifice unui anumit gen. Aspecte precum siguranța, calitatea, prețul, designul, ușurința de a conduce, beneficiile și amprenta asupra mediului, printre altele, sunt luate în considerare la exprimarea voturilor.

 

Despre marca Jeep

Construită pe 80 de ani de istorie legendară, Jeep este marca autentică de SUV-uri care aduce capabilitate, măiestrie și versatilitate oamenilor care caută călătorii extraordinare. Marca Jeep oferă o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu larg de vehicule care continuă să ofere proprietarilor un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Gama de vehicule Jeep este compusă din Avenger, Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; Wrangler (în afara UE), Wrangler 4xe și Gladiator completează gama cu o ofertă de pick-up/camionetă. Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep este îmbunătățită de o inițiativă globală de electrificare care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa Zero Emission Freedom.

 

Torino, februarie, 2023

Soliciți informații? Scrie-ne