Sfaturi pregatire masina iarna

La Jeep Service beneficiezi de sfaturi  cu privire la pregatirea mașinii de iarnă pentru a te bucura relaxat de drum în orice condiții.

Anvelope iarnă

Dacă temperatura a scăzut sub +7° Celsius, este momentul să-ți montezi anvelopele de iarnă.
Înainte de montaj verifică gradul de uzură acumulat și optează pentru anvelope noi dacă la cele curente ai măsurat o adâncime a șanțului sub 1.6mm sau ai constatat un grad de uzură accentuat al materialului. Poți solicita o ofertă de anvelope online sau direct la dealerul autorizat Jeep.

Staturi intretinere anvelopa

Ca orice alt produs, anvelopele au nevoie de întreținere. Pentru a evita schimbarea prematură a acestora:

  • inspectaţi periodic starea anvelopelor ( deteriorări exterioare  cum ar fi tăieturi, fisuri sau umfături)  şi verificaţi  presiunea acestora
  • evitați suprasolicitarea anvelopelor  (viteză  excesivă  sau suprasarcină). Dacă intenţionaţi  să şofaţi supraîncarcat  sau la viteze foarte mari, ajustaţi presiunea în anvelope conform recomandărilor  făcute de producătorul vehiculului.
  • controlul uzurii trebuie efectuat întotdeauna în mai multe puncte ale anvelopei.

Atentie! La minus 20°C anvelopele au o presiune mai scăzută cu 0,5 bar decât la 0°C fapt pentru care  la fiecare două săptămâni, verificați presiunea din anvelope și completați până la limita indicată (dacă este cazul).

 

VERIFICA BATERIA

Bateria este mult mai solicitată iarnă, pornirea motorului necesitând un curent de 2-3 ori mai mare decât vara.

O verificare a acumulatorului înainte de venirea iernii este recomandată pentru a nu avea surprize neplăcute. Asigură-te ca bateria prezintă o intensitate de cel puțin 12.6V .

SFATURI ÎNTREȚINERE BATERIE

  • Nu porni simultan instalaţia audio, degivrarea, climatizarea, luminile și ştergătoarele.
  • Verifică densitatea și nivelul electrolitului în baterie, precum și gradul de încărcare, în unitățile service autorizate Jeep. Îți recomandăm și verificarea funcționării alternatorului în vederea utilizării unei tensiuni de încărcare corecte. Operațiunea se realizează în câteva minute și vei avea certitudinea că mașina va porni pe perioada sezonului rece.

Lichidul de parbriz iarna

În ciuda aditivilor special la minus 30°C, lichidul de spalat parbrizul îngheață, motiv pentru care îți recomandăm să pornești la drum doar dacă afară este uscat și să ai în mașină un spray anti-ingheț.

SFATURI ÎNTRETINERE STERGĂTOARE IARNĂ

Iarna, ştergătoarele de parbriz sunt victimele gheţii.

Când este acționată maneta de pornire a ştergătoarelor, motorul electric al mecanismului este activat şi stă sub tensiune, până când ştergătoarele realizează mişcarea lor obişnuită.Pentru o bună funcționare pe timp de iarnă cauciucul ștergătoarelor nu trebuie să fie crăpat și nici poros. Pentru înlocuirea lamelei uzate verifică  în rețeaua Jeep oferta de ștergătoare.

Dacă autovehiculul are senzor de ploaie, asigură-te ca acesta nu este pe ON în permanență; în caz contrar, la punerea contactului stergătoarele vor efectua o cursă completă și lamela de cauciuc va suferi de pe urma contactului cu gheața de pe parbriz.

Antigelul

La minus 25°C  radiatorul pleznește dacă apa din interior nu are antigel. Verifică antigelului înainte de venirea iernii în unitatile service autorizate Jeep, iar în cazul în care acesta nu mai este în parametri optimi înlocuiște-l cu unul nou. La alegerea antigelului respectă indicaţiile producătorului. Circuitul de răcire poate fi distrus ca urmare a utilizării unui amestec de substanțe nepotrivite. In perioada de iarnă, este indicat să verificați periodic punctul de îngheț al lichidului de răcire și, la nevoie, sa completați cu antigel.

Dacă aveţi deja antigel, dar este mai vechi de doi ani, atunci acesta trebuie schimbat. Trecerea timpului afectează punctul de îngheţ al amestecului. Treptat, acesta îşi pierde din temperatura de îngheţ garantată şi astfel circuitul de apă al motorului poate îngheţa, provocând daune importante.

Covorașe cauciuc

Chiar de la începutul sezonului ploios și până la sfârșitul iernii, e bine sa schimbi covorașele de interior cu unele de cauciuc.Un covoraș textil se murdărește repede și se usucă foarte greu. Apa și murdaria ce este luată pe talpa pantofilor și dusă în mașină este înlăturată mult mai ușor de pe un covoraș de cauciuc decât de pe unul din material textil.

Optează pentru covorașe de cauciuc de origine Jeep care se mulează perfect formei mașinii tale, au borduri înalte pentru reținerea apei și design special pentru protejarea perfectă a mochetei.

Becurile

In condiții de vizibilitate redusă, sistemul de iluminare asigură observarea autovehiculului în rafic.In plus, înlocuirea becurilor arse nu este tocmai plăcută în condiții de ger.

Îți recomandăm să ai tot timpul un set de becuri de rezervă special create pentru autovehiculul tău Jeep, pentru cazuri de urgență. De asemenea, verifică unghiului de iluminare a farurilor și reglează-l dacă este necesar.

Soliciți informații? Scrie-ne