Jeep Compass – noul SUV compact al mărcii

01 June 2017

Noul Jeep® Compass a debutat la Salonul Auto de la Geneva 2017 cu o combinație unică de atribute ce includ legendarele abilități 4×4, și care fac din noul Compass un lider în clasa sa, urmate de un design modern și autentic, comportament dinamic excelent pe șosea și o paletă completă de tehnologii avansate și conectivitate.

Noul autovehicul se plasează în segmentul SUV compact, o zonă în creștere, extrem de importantă la nivel global, despre care analiștii spun că va continua să crească cu 20% până la 7,5 milioane de unități în 2020. În Europa, noul Compass reprezintă o achiziție-cheie pentru portofoliul Jeep, ce îi va permite brandului să concureze în cel mai mare segment SUV din Europa.

“Noul Jeep Compass concurează în vastul segment al SUV-urilor compacte, ce a depășit deja 6,3 milioane de autovehicule vândute pe an la nivel mondial. Doar în Europa, acest segment va adăuga încă 2 milioane de unități vândute până în anul 2020”, a explicat Mike Manley, șeful Jeep Brand – FCA Global. “Cu o listă unică de atribute ce includ abilitatea 4×4 de referință, comportament dinamic impecabil, designul autentic Jeep și tehnologiile și sistemele de asistență avansate, noul Jeep Compass ridică ștafeta în acest segment și oferă o dovadă excelentă a angajamentului nostru de a crește brandul Jeep la nivel mondial”.

Pentru a satisface nevoile variate ale clienților din zona EMEA, Jeep Compass va oferi două motoare diesel și benzină pentru un total de opt variante diferite de propulsie și patru niveluri de echipare – Sport, Longitude, Limited și vârful de gamă în ceea ce privește rafinamentul, echiparea și standardul tehnologic, Trailhawk, versiune care oferă cea mai avansată capacitate 4×4 din clasa sa (evidențiată de emblema Trail Rated) prin dotări standard create pentru clienții care vor totul în materie de abilitate off-road.

“Cu ajutorul noului Compass, Jeep își completează gama în Europa, acoperind fiecare segment SUV și întărind astfel ascensiunea brandului în Europa”, a explicat Dante Zilli, șeful Jeep Brand – Europe, Middle East, Africa, FCA. “Compass va propulsa marca Jeep către nivelul următor printr-o propunere tentantă pentru clienții din Europa, combinând abilitatea off-road legendară a modelelor Jeep cu un design original și tehnologii user-friendly care asigură zilnic o experiență de condus sigură, confortabilă și conectată”.

Noul Jeep Compass va fi disponibil în showroom-uri începând cu vara acestui an.

Debutul noului Compass în Europa va fi marcat de versiunea Opening Edition ce oferă mixul perfect de personalitate, design, tehnologie și abilitate, pentru un pachet complet care include echipări standard și soluții financiare flexibile pentru primii clienți.

Design Jeep autentic și modern, cu dotări premium și libertate în aer liber

 Noul Jeep Compass se bucură de un design estetic și modern, cu o postură impunătoare și proporții excepționale. Noul SUV compact este ușor de recunoscut ca un model Jeep datorită trăsăturilor de design tradiționale, precum grila cu șapte fante și aripile laterale trapezoidale. Designerii Jeep au aplicat inserții cromate și un fundal Gloss Black legendarei grile cu șapte fante. Ornamentele farurilor – acum vopsite în negru – oferă un plus de personalitate și atitudine noului Jeep Compass.

Plafonul ce inspiră dinamism și protecțiile proeminente ale aripilor proiectează imaginea unui profil impunător. Plafonul Gloss Black disponibil opțional adaugă o notă premium. Cea mai frumoasă parte a lui Jeep® Compass este linia cromată care urmărește conturul lunetei și urcă spre plafon, punând în evidență dinamismul si sculpturalitatea noului SUV Jeep®. Disponibil tot ca dotare opțională, un plafon panoramic cu două panouri oferă un plus de spațiu pentru cap și libertatea în aer liber tipică brandului Jeep. O trăsătură marcantă a părții din spate o reprezintă stopurile cu LED – subțiri și rectangulare, acestea se continuă pe portbagaj și generează un aspect premium ușor de recunoscut ca aparținând modelului Jeep Compass, atât pe asfalt cât și pe trasee off-road. Pentru un plus de confort, noul Jeep Compass oferă opțional un portbagaj cu acționare electrică (disponibil pe piețele selectate) care ușurează încărcarea și descărcarea.

Design interior de vârf, funcții și tehnologii premium

 Interiorul noului Jeep Compass se remarcă prin trăsături distincte și materiale rafinate. Marginea trapezoidală a consolei centrale este o trăsătură de design caracteristică brandului Jeep și poate fi configurată pentru a completa culoarea aleasă pentru interior. La rândul ei, consola centrală integrează sistemul de infotainment Uconnect cu display tactil de 5, 7 sau 8,4 inch. Mai mult, tot pe consola centrală dar în partea inferioară se regăsesc și schimbătorul de viteze, butoanele sistemului Selec-Terrain, frâna de mână electronică, selectorul ESS (engine stop-start), comenzile de climatizare și volum precum și porturile USB și AUX. Instrumentarul de bord a fost creat pentru ergonomie optimă și oferă un display de 3,5 sau 7 inch pe care sunt afișate informații relevante utilizatorului. Ecranul color de 7 inch poate fi configurat de utilizator și este disponibil în standard pe modelele Limited și Trailhawk.

Tehnologie avansată, user-friendly, inclusiv sisteme noi de infotainment

Noul Jeep Compass stabilește un nou standard în ceea ce privește sistemele de infotainment în gama Jeep. Acesta oferă trei variante ale sistemului Uconnect (Uconnect 5.0, 7.0 și 8.4NAV) cu funcții de comunicație, entertainment și navigație care îmbogățesc experiența de condus dar în același timp sporesc și confortul celor aflați la bord. Sistemele Uconnect 7.0 și 8.4NAV dispun de un ecran tactil HD și de funcțiile Apple CarPlay și Android Auto (standard pe versiunile Limited și Trailhawk). Acestea le permit utilizatorilor să integreze cu ușurință comenzile vocale ale telefoanelor personale, oferindu-le în același timp acces la o suită completă de funcții de infotainment.

Abilitate off-road nemaiîntâlnită în clasă și două sisteme 4×4 de top

 Cele mai capabile performanțe off-road din segment sunt livrate cu ajutorul a două sisteme inteligente 4×4 – Jeep Active Drive și Jeep Active Drive Low, cea din urmă oferind un raport total de multiplicare de 20:1, cu posibilitatea trimiterii integrale a cuplului disponibil spre orice roată atunci când situația o cere. Ambele sisteme 4×4 includ funcția Jeep Selec-Terrain cu până la cinci moduri diferite de rulare (Auto, Snow, Sand și Mud, plus Rock, disponibil pe modelul Trailhawk) pentru cea mai bună performanță 4×4 pe orice suprafață – off-road sau asfalt – și în orice condiții de vreme.

Jeep Compass dispune și de o punte spate cu deconectare și un sistem PTU (power take-off unit) ce oferă versiunilor cu tracțiune integrală un consum mai redus de combustibil. Ambele sisteme (Active Drive și Active Drive Low) sunt cuplate instantaneu atunci când autovehiculul are nevoie de tracțiune 4×4.

Nivelul de echipare Trailhawk plusează cu o suspensie înălțată cu 2,5 cm, scuturi protectoare, cârlig roșu de remorcare și spoilere față/spate unic care oferă un unghi de atac de 29,1 grade, un unghi de trecere a vârfului de rampă de 23,7 grade și un unghi de degajare de 33,1 grade. Acestora li se adaugă anvelope off-road de 17 inch și o gardă la sol de până la 22,9 cm.

Pentru o prestanță și mai competentă în off-road (indicată de emblema Trail Rated), sistemul Selec-Terrain include funcția Selec-Speed Control cu Hill-Descent Control disponibilă pe toate configurațiile Trailhawk.

O gamă completă de propulsoare

Pentru a îndeplini cerințele și preferințele clienților, noul Jeep Compass oferă două motoare diesel, două benzină și două transmisii – o cutie de viteze automată cu nouă trepte și o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

În Europa, gama Compass este disponibilă cu două motoare diesel și unul pe benzină. Acesta din urmă este o unitate MultiAir2 Turbo de 1,4 litri declinată în două variante. Prima include un sistem Start&Stop, 140 CP la 5.000 rpm, cuplu maxim de 230 Nm la 1.750 rpm și o transmisie manuală cu șase rapoarte, în configurație 4×2. A două variantă a motorului MultiAir2 Turbo de 1,4 litri produce 170 CP la 5.500 rpm, cuplu maxim de 250 Nm la 2.500 rpm și este cuplată cu transmisia automată cu nouă rapoarte și 4×4.

Gama diesel include eficientul propulsor MultiJet II de 1,6 litri (cu funcție Start&Stop) ce livrează 120 CP la 3,750 rpm și un cuplu maxim de 320 Nm la 1,750 rpm, cuplat la transmisia manuală cu șase trepte, în configurație 4×2 precum și puternicul MultiJet II de 2 litri (cu funcție Start&Stop) ce dezvoltă 140 CP la 4.000 rpm și 350 Nm la 1.750 rpm, cuplat fie cu transmisia automată cu nouă trepte sau cu cea manuală cu șase trepte, în configurație 4×4. Gama de motoare diesel oferite de Jeep Compass este completată de o versiune mai puternică a motorului MultiJet II de 2 litri. Aceasta dezvoltă 170 CP în combinație cu transmisia automată cu nouă trepte, în configurație 4×4.

Peste 70 de funcții avansate de siguranță și confort

Siguranța pasagerilor și a utilizatorilor a jucat un rol primordial în dezvolvarea noului Jeep Compass, care oferă acum peste 70 de sisteme și funcții de siguranță pasivă și activă inclusiv Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus (ambele standard în toată gama), Blind-Spot Monitoring și Rear-Cross Path Detection, ParkView cu cameră video cu marcaje dinamice pentru mersul înapoi, asistență la parcarea laterală și perpendiculară, cruise control adaptiv, ESC și șase airbag-uri în standard. Pentru extra protecție, Jeep Compass este construit în jurul unei celule “safety cage” realizată în proporție de 65% din oțel ultra-rezistent.

 

 

Soliciți informații? Scrie-ne