MOPAR®
Mopar® este divizia Fiat Group Automobiles care se ocupă de furnizarea pieselor de schimb originale, a accesoriilor şi a tuturor serviciilor dedicate întreţinerii autovehiculelor Fiat S.p.A şi Chrysler Group LLC.

Misiunea Mopar® este aceea de a asigura clienţilor Jeep® o experienţă plăcută pe toata durata de timp în care sunt proprietarii unui vehicul, punând la dispoziţia acestora know-how-ul şi leadership-ul deţinut în serviciile aftersales. Mopar® se îngrijeşte de vehicule din momentul în care ies din concesiune, garantând clientului o asistenţă de nivel foarte înalt care foloseşte o tehnologie de avangardă, produse inovatoare, originale şi de calitate.
MERGI LA SITE
PIESE DE SCHIMB ORIGINALE
Piesele originale Mopar® sunt concepute şi proiectate pentru a păstra în timp performanţele, manevrabilitatea şi nivelul de confort pe care vehiculul le oferă imediat ce iese pe poarta fabricii. Utilizarea exclusivă a pieselor originale Mopar® este cea mai bună modalitate de a obţine cele mai bune performanţe ale autovehiculul pe întreaga perioadă de utilizare.
MERGI LA SITE
ACCESORII
Mopar® oferă clienţilor săi o gamă amplă de accesorii, actualizată în mod constant şi construită special pentru vehiculele Jeep®. Produsele disponibile în catalog sunt unice pentru că sunt dezvoltate într-o colaborare directă cu platforma de proiectare a vehiculului, căreia îi sunt dedicate: o legatură solidă pe care nu toate fabricile din acest sector sunt pregătite să o garanteze.
Cele mai fine şi sigure materiale, procesele inovative şi fabricarea meticuloasă sunt elemente ce susţin producţia accesoriilor Mopar®: scopul nu este doar acela de a oferi clienţilor posibilităţi de personalizare a vehiculului, făcându-l inconfundabil, ci mai presus de toate acela de a nu compromite, sub nicio formă, fiabilitatea şi nivelul de siguranţă al vehiculului pe care îl conduce. Mulţumită liniei de accesorii Mopar®, puteţi conferi vehiculului dumneavoastră un stil exclusivist conform gusturilor şi cerinţelor dumneavoastră: nu este vorba doar despre aspect, ci şi despre funcţionalitate.
MERGI LA SITE VIZUALIZEAZA CATALOGUL DE ACCESORII JEEP GRAND CHEROKEE VIZUALIZEAZA CATALOGUL DE ACCESORII JEEP WRANGLER VIZUALIZEAZA CATALOGUL DE ACCESORII JEEP RENEGADE
CUSTOMER SERVICE
Aveţi nevoie de informaţii sau asistenţă? Căutaţi un service sau un dealer autorizat? Doriţi să cunoaşteţi promoţiile actuale?

Puteţi apela Jeep® de oriunde din Europa (apelurilor de pe telefoanele mobile li se aplică tarifele standard din reţea).

Telefon 00800 0426 5337 (00800 0IAMJEEP):

- Apăsaţi 1 pentru Asistenţă Stradală 24 ore/zi, 365 zile pe an
- Apăsaţi 2 pentru solicitări privind relaţiile cu clienţii
- Apăsaţi 9 pentru servicii internaţionale Jeep®

Liniile sunt deschide de Luni până Vineri între 9am şi 6pm.

Serviciul Relaţii Clienti I Am Jeep® oferă:

• Informaţii despre modele şi servicii, despre reţeaua de vânzări, asistenţă în recepţionarea mesajelor şi oferirea celor mai adecvate soluţii
• Asistenţă stradală, 24 din 24, 365 zile pe an la solicitările de tractare şi depanaj în cazul unei defecţiuni sau în cazul unui accident.

Acest serviciu poate fi accesat prin Toll Universal de către ţările importante din Europa - uşor de memorat prin apelarea "00 800 0 I AM JEEP" - cu ajutorul aplicaţiei I Am Jeep® Mobile, disponibilă în Apple Store şi Google Play sau prin accesarea "Contact".
MERGI LA SITE
Mentenanţă
Fiecare autovehicul necesită efectuarea periodică de intervenţii pentru întreţinere. De aceea, Fiat Group a pregătit pentru fiecare model/versiune de autovehicul din producţia proprie un Plan de Intervenţii de Mentenanţă Programată necesară păstrării condiţiilor de funcţionare şi eficienţă.
Respectarea indicaţiilor din Planul de Intervenţii de întreţinere programată permite optimizarea performanţelor şi a consumurilor autovehiculului şi, în timpul duratei de utilizare, respectarea normativelor de emisii de noxe, cât şi menţinerea autovehiculului în condiţii normale pentru a satisface cerinţele controalelor şi inspecţiilor tehnice periodice.
MERGI LA SITE
Garanţia
La achiziţionarea noului tău vehicul acesta beneficiază de o Garanţie de 24 de luni, fără limită de km începând cu data livrării.
Garanţia asigură autovehiculului acoperire pentru defectele de fabricaţie care vor fi rezolvate în mod gratuit şi folosind piese de schimb originale sau recondiţionate Mopar de către concesionarii autorizaţi.

Intervenţiile în garanţie vor fi executate de către Reteaua Autorizată Jeep® şi cuprind:

• repararea sau inlocuirea piese defecte
• manopera pentru înlocuirea piesei sau pentru reparaţie
• furnizare de materiale de consum necesare pentru a executa reparaţiile în garanţie În timpul perioadei de garanţie a autovehiculului, vei putea beneficia de avantajele asistenţei rutiere.

Garantia vopselei
Autovehiculul tău este garantat împortriva defectelor de fabricaţie ale vopsirii pentru o perioada de 24 luni începând cu data livrării.
Garanţia constă în revopsirea totală sau parţială a vehicului astfel încât să se elimine anomalia constatată dupa condiţiile standard ale Constructorului.

Garantie anticoroziune
Elementele structurale ale caroseriei sunt garantate împotriva perforărilor produse de rugină, atunci când aceasta se face in interior spre exterior.

Garanţia acoperă reparaţiile şi/sau înlocuirea oricărui element original, element structural al caroseriei ce este deteriorat de rugina perforantă şi este valabilă 8 ani (pentru Jeep/Chrysler: 7 ani pentru panourile metalice exterioare ale caroseriei, 2 ani pentru panourile metalice) de la data livrării.

Vă invităm să verificaţi carnetul de garanţie pentru condiţiile specifice ţării dumneavoastră.
MERGI LA SITE
ASISTENŢĂ STRADALĂ
Asistenţa stradală îţi oferă în orice moment:

Atelier mobil

În cazul imobilizării autovehicului ca urmare a unei defecţiuni sau a unei pene, descărcarea bateriei, lipsa/alimentarea cu combutibil greşit, trimiterea unui mecanic pentru a repara vehiculul pe loc.

Tractare

În cazul imobilizării autovehiculului, tractare până la cel mai apropiat punct autorizat de asistenţă.

Autovehicul de curtoazie

În cazul reparării autovehiculului imobilizat, se va oferi un autovehicul de curtoazie în funcţie de durata reparaţăiei.

Cheltuieli de transfer

În cazul imobilizării autovehiculului, taxi pentru a ajunge la gară, închiriere sau continuarea călătoriei.

Returnarea pasagerilor sau continuarea călătoriei

În cazul în care autovehiculul este imobiliizat la peste 50 km de la reşedinţă, cu trenul sau avionul.

Cheltuieli cazare

În cazul în care autovehiculul este imobiliizat la peste 50 km de la reşedinţă, cu trenul sau avionul.

Recuperarea autovehiculului reparat

În cazul în care autovehiculul este imobiliizat la peste 50 km de la reşedinţă, rambursarea cheltuielilor de deplasare pentru recuperarea autovehiculului reparat.

Repatrierea autovehiculului nereparat

În cazul unui autovehicul imobilizat în străinătate mai mult de 5 zile, transportul de la punctul de asistenţă autorizat până la reşedinţa Clientului (sau la centrul de asistenţă dacă se află în oraşul de reşedinţă al Clientului).

Pick-up & go (serviciu exclusiv pentru Jeep Grand Cherokee)

În cazul imobilizării autovehiculului, tractarea până la cel mai apropiat punct autorizat de asistenţă este, acolo unde ste posibil, autovehicul de înlocuire la locul evenimentului.
Serviciu informaţii

Privind schimburile şi orarul de funcţionare al concesionarilor.

Vezi Brosura Asistenta Stradala